четвртак, 23. октобар 2014.

3302.
СРПСКИ
НАЦИОНАЛИЗАМ
ВЈЕЧНА ЈЕ СТОРИЈА
О УГРОЖЕНОСТИ

И сваки други Национализам.
Либерални лакомисленици, безвриједни глобалијанци, помодни свјетски људи, курчићи интелектуализма, схватитељи нације као упишуље на једнократној модној ревији, склони су да сваки Национализма, сваку националну самосвијест, свако национално достојанство, сваку националну накостријешеност, прогласе болешћу нације. Нарочито код Срба.
Читав један слој јавственика увијек је спреман, и увијек има простор, да исмијава и понижава било какав национални знак. Од четничке шубаре до Храма Врачарског.
У најновијем походу Албаније преко Србије, испливала је теза како је Велика Албанија оправдана јер смо и ми имали Велику Србију. Начертаније Илије Гарашанина. И ми смо пуштали ђаволе из боце.
То је монструозна теза чији је циљ уништење Српске Нације. Јер. Срби никад нису донијели заставу те Велике Србије, нити она постоји, нигдје, а нарочито не у Тирану.
Начертаније Илије Гарашанина, које је, као и Меморандум САНУ, историјски непостојеће али је Србима камен око врата и око ногу који им омогућава лагодно и мирно лежање на дну Балканског Каљужног Језера по чијој површини, онда, Збигњев и руља могу да раде што хоће, нарочито Србима, први пут је објваљено 184треће у часопису Форин Офиса, Портфолио, на енглеском језику.
Гарашанин је, иначе, изврсно писао на енглеском. И дека му исто. И декин дека. И цело село, декиног деке, седело је, ономад, под шљивама, и писало инглески.
Много касније од изума Начертанија и Меморандума и њиховог промовисања као водиља и легала српског фашизма, појавила се Иредента и Косово је отишло Американцима.
Није се тада појавила Велика Албанија. Она је одавно али је одласком Косова добила огромну енергију и постала пријетња цијелом региону. А постала и добра алатка у рукама Збигњева и Амера. С помоћу Велике Албаније, цијели овај дио Европе лако се може претворити у сиријско-ирачко-турски регион. С тим што је Србима намијењена улога Курда.
Застава Велике Албаније није пала с неба на Туђманов Стадион у Београду.
То је веома добро планирана и темпирана историјска међуфаза којој је један од основних циљева разјаривање Албанаца, не само у окрајцима још несклопљене Велике Албаније, већ и у самом срцу Албаније, што су Тиранци и показали дочекавши своје велике јунаке на повратку из похода на Београд. Као и разјаривање Срба и њиховог Национализма.
А два испреплетена Национализма најбоља су потка латентног рата.
У сржи Српског Национализма лежи угроженост. Као и у сржи сваког другог.
Ако након Косова, спустите заставу Велике Албаније у срце Србије шта ће прво да уради подсвијест сваког нормалног Србина. Да емитује угроженост. Која је у људском бићу још од првог корака из пећине.
Дио власника подсвијести ће да пали шиптарске пекаре.
Неко ће да каже да је то вандализма и дивљаштво. Нису пекари криви. Подсвијест ће да каже да се национална, групна, колективна угроженост мора расподијелити. Да би опстале обје групе.
Нације и вјере, и државе, и све остало, настало је у одбрани од угрожености. Па и национализам. Чак и Хитлеров Нацизам. Јер је вјешто лансирана угроженост сваком божијем Нијемцу. Иста таква угроженост лансирана је Албанцима изван Албаније. Угрожавају их Срби на Косову, Грци тамо, Македонци горе.
А они који прозирно бране шиптарске пекаре, они немају осјећај националне угрожености и свијест колективитета. Они живе нако.
Дабоме. Потпуно је неприхватљиво криминално дјеловање према било коме због великоалбанске црне заставе на стадиону.
Али. То је цијена Колективитета. Мада не изгледа тако, ипак ми сви испичке испадамо директно у неки колективитет.
Јасно је да, сада и свијест, а не само подсвијест, о угрожености расте. Јер тај албански премијер, чија посјета је натурена Србији, да би је се понизило и учинило још угроженијом, дркаџија тирански, захтијева Кључеве Београда, сплавове на Мораву, СТЈ, да се Канал ДТД зове Канал Еди Рама, да му се скупе људи на митингу у Прешеву, гдје ли.
Све то, заједно са упливом Ангеле Меркел да се посјета само одложи са новим прецизним датумом, личи ми на Аустроугарски Ултиматум Србији.
Само мало дуже траје.
А ви реците са сам Националист. Ма, Фашист.