четвртак, 20. јун 2013.

2159.
NE TREBAJU
NAM PRELAZI,
TREBAJU NAM
BUNKERI
 

Bacamo pare na tu fitopatologiju. Na granične prelaze sa Svijetlom Našom EU.
Nakon fundamentalističko sumanutog i nacionalno manijakalnog istupa Emira Suljagića, nama su potrebni bunkeri. A preko Save možemo i čamcima.
Emir Suljagić je vjesnik rata. Za njegovog života sigurno će biti rata. U BiH. Emir je samo na vrhu piramide onih koji žele i rade na budućem ratu. Zasad prave ljestve od mržnje. A pri vrhu piramide je i, npr, Bakir Izetbegović. Samo da se ne pomisli da je Emir sam. Da se uživio. Usrebreničio.
Dosad su ljudi u politici, diljem cijele BiH, a naročito Srbi i Hrvati branili svoje pravo na postojanje, branili teritorijalne i političke okvire koji su im garantovani njihovom istorijom, ali i Ustavom i Dejtonskim sporazumom.
Sada su Suljagići izašli iz uobičajene političke odbrane i najavili napad. Oni to zovu Oslobođenje 49%. Toliko je Naše Zemlje, veli Suljagić, okupirano.
MVJ, Sedamsto godina se oslobađate od Srba.
Emir Suljagić, i ledena piramida ispod njega, direktan je proizvod političke filozofije poznate kao Nametanje Žrtve vlastitom narodu. Ta filozofija je pospješena fundamentalističkim segmentom islamske vjere kao humusom dugoročne kolektivizacije i pomračenja za šta ne može poslužiti nacija, ekonomija i politička koncepcija.
Prodor Mračnog Istoka.