субота, 28. јун 2008.

LAGUMDŽAŠVILI
Lagumdžija je dao veliki intervju sarajevskim pivarskim zidnim novinama i tu pokazao svoj inforbiroovski i kominternski karakter.
Lagumdžija je reinkarnacija Informacionog biroa i Komunističke internacionale. Nadam se da ta istorijska spodoba nema više sposobnosti da se reinkarnira, kao Dalaj Lama, pa da se poslije Lagumdžije otjelovi ponovo u nekom nevinom djetetu koje će u Lagumdžijim godinama postati politički monstrum.
Lagumdžija, Zlagumdžija, Lagumdžašvili, kaže da neće odustati od toga da se promijeni Dodik ili njegovo ponašanje, ili da SNSD leti iz Socijalaističke internacionale, ili da dobije predsjednika koji će provoditi socijaldemokratske principe, ili da se SNSD vrati osnovnim principima na kojima je nastao.
Lagumdžija, čuvar časti Socijalističke internacionale, vlasnik prava na izbor mistera socijaldemokratije, glavni laborant za genetsku analizu izvornih socijaldemokrata, istjerivač đavola iz Dodika ili Dodika iz SNSD-a...
Previše monstruma u jednom ljudskom organizmu.
Znam zašto je nastala Stranka nezavisnih socijaldemokrata i šta su njeni osnovni, temeljni principi: da mijenjamo stanje, da idemo dalje od rata krvi, mesa, pljačke i budala. Radi toga i radi ostvarenja dijela tih ciljeva pretrpjeli smo nadljudske muke i torture, sa opasnostima po glavu, i vlastitu i porodica.
Ne može Lagumdžija da govori o tome jer je bio dio usranog stanja u BiH, dio rata, dio krvi, dio pljačke, dio budala koji su uništili ovu zemlju i Srbe, Hrvate i muslimane.
A i ako i kada odemo iz te Socijalaističke internacionale, opet ćemo ostati socijaldemokrati jer za nas glasa sirotinja ne radi rata nego radi napretka. Samo to je socijaldemokratija i ništa više. Naročito ne ono što Lagumdžija smisli i odredi na svojoj sećiji u Sarajevu.
Idu lokalni izbori.
Tad će i Lagumdžija i oni koji su mu došapnuli ideju o promjeni Dodika na mjestu predsjednika SNSD, vidjeti šta je socijaldemokratija a šta Lagumdžija.
Sanjaće i Dodika i svojih bivših 11 načelnika općina.
(299 riječi o Lagumdžašviliju)