субота, 15. новембар 2014.

3367.
РЕУФ БАЈРОВИЋ
УДАО ПРОБОСИЋА

Свака мрака се појављује на политичкој сцени Босне и Херцеговине и Српске. Стари добри Силајџић. Још ћемо плакати и за Шибицгумџијом.
То инсталирање употребљивих и манипулативних протува један је од најсавршенијих заната које овдје демонстрирају Странци Усраници, Међузај, Тајне Службе и Негладни Сектор.
Некад они буду жалосни и јадни. Као Будимир. Некад фарсични као Лијановић. Некад усрани као Крсмановић. Некад окрутни као Комшић.
Да би човјек основао политичку странку, након осам година узимања времена и права Хрватима, у Предсједништву БиХ, а и да је био најбољи Хрват на свијету, он ничим није заслужио да буде Члан Предсједништва, можда Предсједништва удруге Хрвата Љиљанаша, мора бити изнимно окрутан у самој структури личности. Добро што може Хрвате да погледа у очи. Како може себе да погледа у огледало, ујутро кад пиша.
Та инсталисана снага малог напона и велике фреквенције, могу се држати у рукама, неће ти бити ништа, обављају улогу вибратора код половњача.
Они су Вибратори Политичке Сцене.
На којој су се сва Халидова чуда већ десила.
Реуф Бајровић, исто један инсталинсан, Инстал Инсан, својевремено је предложио Ам Администрацији да оствари пуну сарадњу са Есдеесом. То је само тако објављено. Њему је Администрација рекла да то саопшти.
Након тога креће свеопшта љубав Есдеесоваца и Америчана. Нарочито Амбасадних Америчана. Есдеесовци причају по терену, да би се опрали, да су заузврат издејствовали да се из Хага пусти Радован Караџић, као контрауслуга. Само да се Шешељ мало олади. Пуно је одједном два слободна Србина на Балкану.
Један од Инстал Инсана је и Емир Суљагић. Први Март који је послије конектован на Домовину за Републику Српску.
Како се нису сјетили формирати Отаџбину за Федерацију. Како само повратак у Републику Српску. Не мислим на Странце. Мислим на Есдеес, Иванића и остале Србенде из Промјена.
У такав булументаријум Инстал Инсана ушао је, дакле, сада и Босић. Као вођа једне изразито Српске Странке. Посљедњи пут у историји, када су се Срби масовно понашали на тај начин, овдје је прихваћен Ислам.
Иванић је одавно припадник тајног друштва Инстал Инсан. Чавић је придружени члан. Само за Сребреницу.
Суштина цијелог пројекта, најприје нуклеуса Изетбеговић – Комшић, па онда главног јела, бумбара, у који је ушао и Савез За Промјене, а очекује се и мало доброг вина из Херцеговине, јесте његова употребљивост и управљивост.
Хадезе ће ту бити да буде контролисан и да се сузбију његове моћи кроз Хрватски Народни Савез и у политици Трећег Ентитета.
Главну ријеч водиће Изетбеговић и Комшић. Једа Протурски и Проирански вехабија и један Међунационални Накупац. Босићу, и сићи, повремено ће се подијелити заставице да одушевљено машу насталим промјенама. А Иванић, као и увијек, неће радити ништа. Сједиће у Предсједништву и давати сагласност за оно зашта је још нема. По приниципу Један Педеве - Један Рачун, Једна Банка – Један Еуро.
Суштина свих промјена, којима су се прикључили Босић, Есдеес и камарила, и којима је успут, на путу ка Сарају, поспадало све српско са њих, јесте у документу Демократске Фронте под називом Приједлог конкретних мјера за почетак процеса реформи у Босни и Херцеговини.
Мада сам прво помислио да је то писмени рад малог Химзе Ћатовића из основне школе Три Љиљана, ниђе лада нема.
На првој страници тог документа стоје, иза броја један, Еуро-атлантске интеграције. Затим Економске реформе Државни Ниво. Апелациони суд БиХ. Иза броја три. А онда спектакл. Успостава министарстава, државних, за пољопривреду, прехрану, село, образовање и науку.
Након тога нема ништа, мада има много страница. Остало је фарса и фасада. Нпр, мјере за растерећење привреде. Смањење доприноса од 1%, на терет послодавца, за обавезно здр осигурње. Фондови не смију бити сервис за финансирање здравствених установа већ купци здравствене заштите за своје осигуранике. Сунце Ти Јебем Калајисано. Јест Промјена.
Бакир, у међуврмену, мудро шути. Он је Чадор Државник. Понекад увриједи некога. Што масовно, што појединачно. Нема двије нације под једним кровом. Каже јучер.  Мисли на Федерацију.
Такав фашизам се ријетко чује.
Чему да се надају Српски Промјенаши, Ергела Босић, у свему томе.
Само чекам кад ће им Бакир рећи Нисте овдје дошли да пушите већ и да шутите.