недеља, 9. новембар 2014.

3352.
САРАЈЕВИЗАЦИЈА
ВЛАСТИ

Димни сигнали и бубњеви Сарајева о договору Есдеа и Деефа а у ишчекивању договора са Промјенашима из Српске, заказаног за седамнаест часова, навјешћују повратак неколико оловних трендова у БиХ.
·         Сарајевизација Власти. Покушава се пресудним за БиХ представити Сарајевски Договор о власти. У који ће се, онда, само на остављена мјеста, удјенути Остали. А остали су Срби и Хрвати. И Српска.
·         Савез за Промјене, Есдеес прије свега, пристао је на Сарајевизацију Власти. У БиХ, и њено протезање на Републику Српску. Изгледа да им се оно мало колача што им је дао Есенесде, на нивоу БиХ, толико осладило, да су полетјели ослијепљени према синији.
·         Уништење Есенесдеа. Избацивањем из власти на ниову БиХ и Републике Српске, ако се Сарајевски Димови склопе, требало би да доведе до општих потреса у Есенесдеу. Рушење Есенесдеа је увијек и био циљ. Само је лијепо упакован кроз Рушење Додика и Режима. Мало је ко то унутар Есенесдеа схватао.
·         Потчињавање Хрвата. Ако се Димови Склопе, Хадезе, Човић, кога у Сарајеву мрзе као да је Србин, биће принуђен да прихвати оно што му је бачено. Им. Да се уклопи у мозаичку рупу која му је остављена. Они, Сарајевизатори, знају да он не може одбити. Зато га и јавно потцјењују. Саопштивши Неће му ваљда витални хрватски национални интерес бити очување Додика.

·         Плиткоумност Српске Политичке Сцене. Што је посебна тема.