понедељак, 10. новембар 2014.

3356.
ВУЧИЋ ИМА СРЕЋЕ
СА ШИПТАРИМА
КО МАРА С РОГОВИМА

Јел завуче руку у врећу пуну рогова, ухвати или за Велику Албанију или за Независно Косово.
Разумијем да су сви догађаји историјски. Али да су баш сви премијерови догађаји историјски, то не разумем и то не може да бидне.
Како се некад и Историјски Догађаји знају да изметну, изроде и узјебу.
Како долазак Шешеља није историјски.
А дољазак Рама јест.
За Србију долазак премијера Албаније нема никакву важност.  Без обзира што се догађа након 68 година. Кад су преживјели Тита, Ранковића, Милошевића, Енвер Хоџу, бункере, Самоуправљање и Ортодоксни Кинески Комунизам, одвојено, и када немају ништа заједничко ни везивно, не треба ни сада инсистирати на зарукама.
Могло се негдје, на неком еуропском форуму, негдје на маргинама или на перонима, уприличити какав сусрет. И јавити свијету да су разговарали. Изразили радост што односи напредују. Јесмол Напредњаци ил нисмо.
Овако, Рама је показао кљасични албански примитивизам. А Вучић стару српску увређеност и изненађеност.
Све је било веома смешно.
Не знам шта мисли Брисел. Али ако ће ови да иду у Еунију, могу да им, без бацања граха, кажем да туре, тај угаљ и тај челик, себи у гујицу.
Довођење албанског премијера у Београд обичан је Јонескоов Театар апсурда.
То је игра са Србијом. У којој Србија треба да буде понижена. Да Рама у Београду каже оно што Србија крије сама од себе. И Први Пут Предсједник Владе. Који саопштава да је Косово унутрашња ствар Србије и њеног Устава.
Вероватно ће у будућем уставу Србије да пише Србија обухвата целу своју територију укључујући и Косово као независну државу.
Из цијелог Театра апсурда Рама је изашао као Сеоски Лола, Србија је изашла понижена а Вучић је изашао са профитом.
Сад ће Мојмедији по Србији да шире вести Јест му реко. Тако се брани Србија и Српство. И на Косово иде у пратњи батаљона билборда. ТТЋ. Туљипан Ти Ћивша.
Косово се брани у Београду.
Као што се Српска брани у Сарајеву.
Јесу се растрчали. Рама у Београд, Босић у Сарајево.