недеља, 13. јул 2014.

БОСИЉАК ПРОБОСИЋ
ЗАБОРАВЉЕН
ОД ЕРДОГАНА

Јебига, Рецепт.
Не можеш тако бити Пријеседник Турске а заборављати људе који су важни за Босансце. И који шире Пробосански Дух тамо гдје Режим вади очи кроз пркно.
Лахко је бити Босанац у Џамији. Буди кезмица међу дивљим крмцима. Као што је Босић маче умиљато међу овим Додиковима вадиоцима очију, гркљана и аорти. Ма. И међу онима својим из Савеза За Промјене. Не зна се ко ји су гори по Босића. Скоро му дође да оде код Додика да се мало изјауче. На реверу.
Знаш ли, Рецепте, колика муда треба имати па отићи у Сарај и држати предавање младим муслиманима од којих највећи дио никад није видио живог Србина.
Не треба имати никаква муда. Јер се и највећа увуку у гузицу од силног страха. Као што је и Босић скинуо наочаре током предавања, да не би видио никога осим замагљеног амфитеатра. Све би прошло у незнању и у страху, да онај Шићар Филандра, имал такво презиме у Турској, СГЈ, Сунце Га Јебало, није то јавно научно уобличио. Ево Провосанца, људи моји. Таквог чекамо још од Дивјака.
Отада они Додикови Дивљаци, које Копања пријављује тамо гдје треба, Младена Госн Босића зову Пробосаснки Пробосић.
Младена Босића у Сарајеву зову Босиљак.
Фини људи. Исто господа. Грађани.
И ти, Рецепте, Ердоганчино једна неотесана, заборавиш рећи да ако неко дирне у Босиљак да ће против себе имати Сто Милиона Турака.
Могао си рећи, барем, да ће нека бродица на весла упловити у Неум као заштита за Босиока Босића.
Видиш да је остао сам ко го курац на вјетру. Не зна ни куд ће ни ским ће. Ни фес ни крст.
Дивјак је, за свој пробосански ангажман добио Мегафон. А шта је добио Босић.
Заборавило га прије но што га се и сјетило.

Јебига, Рецепт.