уторак, 15. јул 2014.

3098.
СРБИЈА СЕ
ПРЕМА БиХ ОДНОСИ
КАО И ПРЕМА КОСОВУ

Када водите Државу не можете да желите да верујете. Морате да видите. Даље од других. Нарочито даље од оних који су вас бирали. И да знате боље. Морате да имате још једну способност која се не рађа с вама али се може извјежбати, стећи и изгледати. А то је да знате која је црвена линија НДД Сфере која се никада не напушта и никада не прекида. Која се и након двадесет година лутања, може угледати, намирисати и детектовати, да би јој се ватило.
Неспособности народа и нација су многобројне. Неки нису сопособни да имају Државу. Неки чак ни нацију. Неки не знају да играју кошарку.
Али. У коријену свих колективних неспособности стоји погубна примитивна филозофија. Све почиње са мном и све се са мном завршава.
Не треба свјетско првенство у Бразилу да би се сазнало да су Срби трајни свјетски прваци у тој Философији. Ко год се, код Срба, појави у тој игри, бољи је од Месија.
Држећи се те Философије и не знајући гдје је Танка Црвена Линија, Србија, не још као НДД Сфера, већ као симболично организационо име за Српстсво уопште, остала је без Срба свуда гдје су били изван Шумадије и На Води. Нема их у Хрватској, нема их у пола БиХ, нема их у Црној Гори, Гора их однела, нема их на Косову, нема их у Македонији. Нема Косова.
Е. Кад сам код Косова. Србија, опет у оном другом смислу, више се бавила Србима у Хрватској, што није требала да ради, јер их је требало оставити тамо да висе о врату Хрватима а не да се самоуниште, нестану и ишчезну, него Косовом. Које је било, добро, као аутономна покрајина, део Србије.
Кад је све прошло, прошло и Косово,
Не знајући гдје је Црвена Линија, формулисана је политика И Косово и Брисел.
И будала зна да то никад не бива.
Нико се никад није јабао/ла а да му/јој није ушао.
Онда се, неопрезно, упало у политику Трилатерале. Турска, БиХ, Србија. Политика Два суседа и један деда.
И будала зна кога у Трилатерали треба оставити и без гаћа и без шајкаче.
Онда се промовисала Целовитост БиХ.
И будала зна да смо/су заборавили Целовитост Србије.
Зашто би Србија као своју државну политику формулисала Целовитост, Суверенитет и Интегритет БиХ. Што се тако не односи и према Мађарској.
Да би Соња Бисерко могла да каже да је Република Српска Ратни Плен. И да у Српској негирају Геноцид да би сачували Ратни Плен.
Дошли смо дотле, дакле, да је и Колевка Ратни Плен. А да је Турско режање на све друге осим исламаца у БиХ нормално. Проеуропска политика Србије. Без Ружне Речи. Мека Срца.
И дошли смо дотле да заборавимо да је Хаг, тај Часни Земљани Суд, у изворном кочићевском схватању бијелог свијета и његових црних скута, и пресудио Геноцид за стријељање ратних заробљеника, да би се Српска могла означити Ратним Пленом. И да би се Срби могли депортовати из још само тог дијела на коме су остали.
Овдје у Српској, мора се обиљежити Црвена Линија Српске и Српства. И сваког ко се бави јавним пословима, треба довести на Лице Мјеста, да добро, својим очима, види и установи, па да се послије не ита задњим ногама кад му се каже да је издајник. И опозицију и позицију. И сваког државног службеника. И сваког кретена на привременом раду у заједничким иснтитуцијама.
Бојим се да је Србија, барем за неко време, погрешан шалтер за тражење те Црвене Линије.
И за жалбе и притужбе.

А,оно у наслову. Губитнички.