петак, 23. мај 2014.

2930.
КИНА И РУСИЈА
БИЋЕ СИЛА
КАО ГАЛАКСИЈА

Томан ми је на самрти рекао Ако икад будеш генерал, мада знам да нећеш, за тебе је само праћка, никад не нападај Украјину са Запада. Отиће све у Пичку Матерну.
Није било Збигњева да чује Томана.
Јебига, ни у Историји не можеш да будеш на више мјеста у исто вријеме.
Зато је Збигњев мислио, нестрпљиво, као син старог београдског Шиптара Хајрушија. Који га је на утакмици Звезда Партизан учио како да се продају зезалице за нервозу.
Било је то овако.
Почиње утакмица, синак нервозан. Ко дебитант. Да уљетим. Саћекај, ћивша. Пет, десет минута, нула нула, судија нервира публику. Да уљетим. Саћекај, ћивша. Тридесетпети минут. Џаја ломи и крши на левој страни, узима лопту у руку и ставља је Лазаревићу на главу. Лаза уветом у земљу а она корнер линијом оде до заставице. Публика у пиздатрансу.
Сад да уљетиш, Бајруш.
Кикирики, кокице, семенке, ораснице.
Е. Тако је Збигњев чекао Олимпијске игре. Па онда рекао Кличку Да уљетиш.
Не би никад, да је чуо Томана на самрти.
Прво. Украјина оде у Гео Пизду Материну. Нико је више саставити неће.
Друго. Путин оде у Кину. Нико их више раставити неће.
То је најбитније за земаљску Цивилизацију.
И најпогубније по америчку Цвилизацију.
Споразум Кине и Русије о продаји и куповини руског плина, тридесет година, четири стотине млрд долара, није сам по себи нешто. То је тек петина кинеских потреба за природним земним гасом.
Али јесте нешто у повезивању двију хемисфера. Нису то само земље ни државе. Ко зна шта је све дговорено. Објављена је сарадња у авионској индустрији, војној хеликоптерској индустрији и слично.
Након давних идеолошких несугласица око ортодоксног и девијантног комунизма, коначно је наступила ера сарадње и спајања.
Ако ишта може да буде пресудно за земаљски људски опстанак то је веза и сарадња Кине и Русије.
То су хемисфере које се темеље на стабилним вјерама као људском систему вриједности. Темеље се на проживљеним мукама. Темеље се на раду и поштовању рада. Темеље се на великим територијама које су изворно руске и кинеске.
Америка се не темељи ниначему од тога.
Њен темељ је ерфорс заштита националних интереса, али не америчких, јер тамо и нема нације и вјере, већ капиталских и војноиндустријских а у крајњој инстанци то је само затомљавање ајкулске територијалне глади која ће им омогућити планетарну тортуру долара и бомбе.
Можда ће неко за двије хиљаде година да овај споразум и цијели процес иза тога, ако буде среће, пореди са појавом Исуса и Хришћанства.