уторак, 20. мај 2014.

2918.
ПОПЛАВЕ
ЗА УНИТАРНУ
БОСНУ

Беентеве, у Великој Мутној Води, на свом порталу објављује велики наслов Дан жалости у Цијелој БиХ.
На ријечи Цијела БиХ, потежем своју осамдесет четворку.
Само док је откопам и деконзервирам.
Нејасно је зашто Федерација проглашава дан жалости. Осим ако није у служби Цијеле БиХ.
У њиховој одлуци стоји да се на дан федеративне жалости застава БиХ спушта на пола копља.
Ја ту заставу не бих спустио ни Низ.
Дакле. Некадашња ратна противсрпска скаламерија, а данашње гробље Хрвата и Лагумџијина прћија, Федерација БиХ и Комшића, нема ни заставу а проглашава дан жалости.
Други неприхватљиви пар опанака Цијеле БиХ јесте понашање наметнутих заједничких институција као што је Бехате, у народу познат као Бахто, и Граничари, познати као Савез за П&П. Пљачку и Провизију.
Први немају информације о поплавама а други не допуштају помоћи да прође без царине. Док, у редовном времену, без поплава, пролазе Беле Ладје неоцарињене робе.
Информативна пресија на поплављену унитарну Босну стиже и са сарајских портала. Наводно је неки полицајац у Добоју, немуслиманског имена, изјавио Да нам није Тешња помрли би од жеђи. Дакле. Власти Републике Српске не чине ништа за Добој. Ако је тачно, то за полицајца, треба га ухапсити. А претходно бичевати опасачем са гвозденом прејицом, по голој гузици на стадиону Слоге у Добоју.
Форсирање приче да су Добој Југ Добој Запад, Добој Југо-Запад, Добој Југо-Сјевер, Добој Сјеверо-Југ, Добој Сјеверо-Запад, Добој Западо-Сјевер и Тешањ спасили Добој, чиста је Есдеесова и Обрена Петровића кампања за октобарске изборе.
Узгред. И Обрена Петровића, градоначелника Добоја, треба ухапсити. Због изјава федералним медијима да је у Добоју мртвац на мртвацу.
А Влада Републике Српске требала би да предложи закон о одговорности начелника и градоначелника у одређеним ситуацијама. Ако је демократски изабран нема право да буде демократски кретен.
Чим му је именован повјереник, генерал Зец за санирање постпоплавног стања, јасно је да тај Есдеесов Главокуран није НизаК.

Сјетио сам се. Могао би Термин Никшић да га узме у Владу Федерације. Тамо су сви наки. Ко Обрен. ЈИО. А они њега.