уторак, 8. април 2014.

СЛОБОДА КРЕТАЊА
ЦИВИЛИЗАЦИЈСКО ЈЕ
ДОСТИГНУЋЕ
ФЕДЕРАЦИЈЕ

У Републици Српској и не знају шта је то.
Четницима ноге закржљале ко малим Јапанкама у претпрошлом вијеку које су само клечале и пузале пред јакузама, шогунима и шотокановима. А још нам и Режим увео диктатуру, боже саклони. Ја тек сваку пету вече избауљам да пишам иза ћошка. То ми је сво кретање.
Не бих ја ни знао да Рамиз Салкић, који се слободно креће и по Народној Скупштини Републике Српске, није обзнанио да је доношење Закона Републике Српске о пребивалишту и боравишту, удар на слободу кретања у Босни и Херцеговини и Српској.
Укуцам на Гуглхром Пребивалиште – Слобода кретања а Гугл ми одговори Јебо те рамиз салкић.
Огласио се и Инцко. То би било заобилажење Државе и Државних Надлежности.
Из чега закључујем да људи у Босни и Херцеговини и Српској не живе код својих кућа, у својим становима, у Бањалуци, у Репулици Српској, у Ливну, у тој Жупанији. Они живе само у Држави БиХ.
Бесим Мулахасанаомерокадисанџаковић, Босна и Херцеговина 726.
То је адреса. Како Гдје је то. То није битно. Битно је гдје гласа Бесим. И гдје ће се задесити Првог Марта.
Бесим може да гласа Ђеоће.
ЕУ нема појма о људским слободама и правима на кретање, преокретање и претварање. Овдје може да се гласа на неколико мјеста у истом дану. Не мораш ни бити на оба или комада више Бирачких Мјеста. Неђе идеш ти, неђе твоја лична карта а неђе те носе на списку.
Могли смо гласати и у Турској, недавно, само да је Турска отворила та нека поглавља са ЕУ. И да има итеке Слободе Кретања.
Докле могу ићи те Сарајске Унитаганлије.
Они, који се убише у залагању за Грађанина, Појединца, Босанца, одбијањем закона о пребивалишту, који је потпуно европски, они поништавају тог Појединца и претварају га у  безличну масу за своје срењовјековне фрустрације и феуде, враћајући историју у провинције, санџаке и племенске законе.
А Инцко би требао да прочита Устав БиХ, из Дејтонског Споразума. Тамо стоји и Ентитеско Држављанство.
Па, ваљда је ред да Ентитет зна гдје му живе Држављани.
Предлажем му да се мало смири. И не креће се ако баш не мора. Док не прођу избори у октобру. Па нека се са Злајом, након њих, укључи мало у разјеб Федерације.