недеља, 5. јануар 2014.

2581.
ИЗОСТАЛО
МУФТИЈСТВО
И СВЕЋЕНСТВО

На пријему којег је Предсједник Републике организовао поводом 9. јануара, Дана Републике, нису се појавили представници, челници, католичке вјерске заједнице и исламске вјерске заједнице.
Нису упутили никакву саопћидбу па је тешко разазнати да ли су тиме акцентирали Дан Републике, Републику Српску или Предсједника Републике, Додика.
Можда, доиста, чекају сљедећи Дан Републике, у свеопћем уфању, иншалах, како би се састали са Младеном Босићем. Који им је милији и дражи.
Политички, изостанак бискупства и муфтијства јесте противљење Републици Српској и непристанак на њено постојање.
Све у нади да ће неко важан и неко велики све то поукидати, растјерати а територију предати Хрватима и Бошњацима.
Залуд радовање.
ССР, Сирово Српски Речено, Курац ће вам више папа доћи у Бањалуку.
И једни и други Богослузи, мало су се више ангажовали у додатним занимањима па су се укључили у неке од задњих возова с помоћу којих би се могла укинути Република Српска. Један од тих возова је Први Март Суљагић. Други је Инцко и његова братија. Трећи је српска превјера и поклека која се очекује од Нових Лидера након пада Режима.
СПЈ. Све Празна Јајца. Пливају јајца по лавору, мој је драги појсетио Зору.
Знају да није остало још битних могућности. Наредна два мандата дефитивно ће покопати међународни невладин пројект Мултиетничка Насеобина. Он ће, можда, остати још на списку и на лицу, али ће на том згаришту само јачати и израстати Република Српска. Пошто мислим да је велики Државник Будимир потпуно сметнуо се а пошто ће Лагумџијин Алија Сиротановић, Термин Никшић, изгубити елан да изиграва будалу да би Федерација била ентитет.
А и боље је што нису дошли у Палату Републике.
Није никоме потребо лажно заједништво, лажна подршка, лажна мултиетничност. Мислио сам конститутивност.