уторак, 3. децембар 2013.

2507.
ХРВАТСКА
СЕ ВРАТИЛА
У ЈАСЕНОВАЦ
 

Није на Балкан. Како кажу увиђавни Еуропљани.
Ну. То је само још једна од миришљавих, памучних и благонаклоних дијагноза о Фашизму у Хрватској. Једна од најнаивнијих, мада се и оне пласирају смишљено и са дугорочном намјером, јесте она да данашња Младеж не зна шта је усташки Лавеж. Не зна Шимунић шта је За Дом Спремни. А и омладина не зна шта су, не тко су, биле Усташе. Не знају да су они носили камице и резали вратчеке Србчекима.
Знају веома добро.
Референдум о жени и мушкарцу у браку и у уставу, иако је, наизглед, референдум о најуобичајенијом ортодоксној католичкој представи породице, такође је једна од потки Фашизма у Хрватској. Тај референдум, и одредба која ће бити уграђена у Устав, даје крила Фашизму. За прогон неодредбених Хрвата, за прогон неистомишљеника, за својеврсни кроатизовани макартизам и кјуклуксклановље. Референдум је показао и главнину снага хрватског друштва. Ону исту која је тако лако и перфектно извела отцјепљење, неовисност и улазак у европску унију. Та Главнина је католичка црква. Која је одобрила и Ендеха и све приручне програме, до Јасеновца.
Овај дио свијета, пред праговима и тарабњачама Еуропе, треба да  буде свејстан да је с оне стране трију ријека, Уне, Саве и Дунава, Фашизам усјемењен у трајном облику. Тај Фашизам не мора да се сваке деценије исказује у Јасеновцу. Његова латентност омогућује му осебујност до неслућених размјера. И стога што политичких снага за запреке нема. Милановић једино успије, при ријетким изласцима испод плашта трулежи, да каже како референдума о ћирилици неће бити док је он премијер. Чиме је само рекао да је његово вријеме одбројано. И вријеме те освиленгаћене љевице.
Једина брана Хрватском Фашизму били су Срби. Сада је тек јасно колико је била погубна политика Београда који је манипулисао Србима у Хрватској и потпомогао њихово олујисање. Да је остало пола милиона Срба у Хрватској, Хрватска би данас изгледала потпуно другачије. А Србија би била јача.
Фашизам најављује и прогон јавности.
То што се догодило Матији са Индекса, такођер је упозорење. Његова дизајнерска зајебанција, која озбиљно дијагностицира стање у Хрватској, која користи три боје и кукасти крст поплочан бијелим и црвеним квадратрима означена је као понижавање грба и заставе Хрватске.
То су фашистичке оргије према слободи мишљења. Јер на тој илустрацији нигдје нема ни грба ни хрватске заставе. Тробојка без државног грба није застава Хравтске. А кукасти крст се ни по чему не може довести у везу са грбом.
Матија је, у ствари, упозорио да се ствара једна нова Хрватска. Са новим симболима. Он је дао дијагнозу а не понижавање грба и заставе.
Мада бих ја то протумачио као напад на Србе. Оно су два шала Црвене Звезде која су се смрзла на овој зими па им се крајеви преломили.