недеља, 1. децембар 2013.

2503.
НЕЗАВИСНА
УЗУРПАЦИЈА
ЈАВНОГ ПРОСТОРА
 

Незасита Узурпација Независних Новина.  Од стране истих.
Обзнаниле су да бирају најбоље министре у БиХ.
Министри се не бирају. Они се мијењају.
Прије него објасним Узурпацију, морам поменути Манипулацију.
Толико је лоших, смијешних и случајних, министара у овој Накази БиХ, да је поптуно сулудо бирати најбољег. Министри нису Бубке нити Исинбајеве. Немају љествице. Раде у различитим, неупоредивим ресорима. Имају под собом и око себе тако различите будале да их рачунари ванземаљаца не могу разврстати за двјеста милиона година. А камо ли шака читалаца Независних.
А тек кога имају изнад себе.
Та акција, дакле, по својој суштини, мора бити манипулација. Мада знам да ће ПНН, Поштене Незасите Независне, учинити све да избор буде лабораторијски објективан. Чуо сам да су уведене оцјене на седам децимала.
Независне бирају и спортисту БиХ. Најјачег Мудоњу у Региону. Глас Српске бира спортисту Српске. Компањија још није објавила да бира најбољу временску прогнозу. Најбољег сарадника Удбе. Најбољег Натољупца. И товљеника за двајестдевети. А Црне Листе тек.
Најбоље спортисте треба да бирају спортске асоцијације а не приватне организације. Мада је упитно, у оваквом стању спорта, у његовом просјачко-аматерском статусу, бирати најбоље а да то не буде некрофилистично.
Осим ако се приватне организације не поистовјећују са државом. Једном и другом.
Предновогодишње Најбољашење Независних умногоме је и својеврсна легализација рекета. Међу пословним и другим круговима већ влада упитни страх. Да ли да дам или да не дам. Свако се боји да ће његова тетка, читајући Независне, сазнати нешто лоше о њему. Или ће Црнолисташ забранити новинарима да узимају изјаве и помињу дотичног. И у случају смрти.
Независна Компањија оваквим акцијама, и другим, као што је Продаја Натоа Српској, скупља добровољне финансијске прилоге. Добровољне као Турски Порези.
На основу тога не гради само своју финансијску него и друштвену и политичку моћ. А на основу тога и Моћ Манипулације.
На том пољу много је већ поститнуто. Јер. Није легитимно да новине са малим тиражима бирају најбоље у ситуацији када кандидата има више него читалаца.
У мом селу Они Са Малим нису бирали ништа, нити је ко њих бирао. Само су гледали преда се.