недеља, 13. октобар 2013.

2393.
ДЕМИСИОНЕР
КОПАЊА
И МИНЕР
ВАСКОВИЋ
 

Како је Онај Васковић добар чојек. Каже, Копања демисионирао. То се у окрутном народу каже Прднуо У Чабар.
Дефинитивно је потврђено да су Копања и Васковић у тајној вези.
Васковић је Чикаго Раја, посебна врста ситне козанострашке пљеве.
Чикаго Стритери, који су великим газдама служили да на улицама дијеле ћушке, подмећу ноге, шире лажи и наплаћују ситне рекете, док не постану убице, увијек су регрутовани из друштвеног талога.
Копања је, пак, исфорсирани медијски ногул, иначе Ратна Наплавина, исфорсиран од стране странаца који су у џелепима долазили код њега, а он се с њима сликао. Пошто је постигнут ефект да провинцијалци мисле да је он важан, он се уживио, и са 4.756 примјерака укупно продатог тиража двију новина, почео да игра велику улогу на великој сцени. А, у ствари, Гола Курчина.
Копања је, још, амерички плаћеник, амерички ООУР Расклопна Опрема, берач лове, пријетилац и рекеташ, фолирант и ситни удбаш, безреферентни медијски и кампањски црв који није знао сачувати све алатке које му је бог дао а да је знао нешто креирати за Додика. Он је један обични Марко Челић.
Сада је Васковић објавио, кобива аналитички текст о Додику. Лешинар.
У том тексту велича Копању. Обрће тезе. Додик је демисионирао Копању. Суштина је у томе што Копања, преко Васковића, Стритера, шаље поруку да није више са Додиком. По сопственој вољи и по задатку. Али је лијепо да се мисли да га је Додик отпилио и његов посао дао Митровићу, Симићу и компанији.
Славко Митровић је већ десет година на мети србијанске ситне удбашке издркотине у Републици Српској. Они непрестано, интерно и у повјерењу, износе замјерке његовом ангажману код Додика. Међу њима је и Копања. Међу њима су и други, који су обилато награђивани позицијама.
Сада Стритер шаље поруку да се још треба ријешити Митровића, Симића и компаније, Кустурица и Григорије ће на разне начин и из разних разлога, као народни артефакти, такође бити удаљени, док други шуте, жмире и чекају, и да се потпуно заврши процес огољавања и осамљивања Додика. У коме је и он учествовао.
Удбаши и плаћеници сматрају да је то довољно за Додиков пораз 2014.
Опасно је, међутим, и нереално, када ситни јебачи помисле да имају Великог Квргана.
Сви ти процеси не могу побити неколико чињеница:
·         У опозицији нема кандидата који може побиједити Додика на мјесту Предсједника Републике
·         Опозиција нема такав кандидатски маневарски простор као што га има Есенесде. Могуће су све комбинације. И да Додик иде за Члан П а Радмановић за Предсједника Републике.
·         Опозиција нема кандидата за Члана П. Иванића је зуква. Нико од странаца га више и не помиње. Не помиње га ни Лажгумџија. Он је, Иванић, само турски кандидат. Можда је, једино, Крајишник пуштен да би се кандидовао.
·         Опозиција, нарочито, нема никога са противбосанским имиџом. А то је код бирача у Српској већ стандард. Већи противбосански ореол код бирача имам ја него сви опозиционари заједно.
·         Кад потпуно оголе, осаме и огуле Додика, још увијек постоји велика организација Есенесдеа. 2000 мјесних одбора, што је 20.000 активиста. Још 10.000 чланова општинских одбора, одбора младих и актива жена.
Јој. Заборавио сам. Можда да се Копања кандидује за Члана П а Чавић за Предсједника Републике. Добили би више гласова од Сејдића и Финција.