субота, 14. септембар 2013.

2329.
РЕД ИВАНИЋА,
РЕД ЧАВИЋА,
РЕД БОСИЋА,
РЕД ЦРНАТКА.
ПА ЈОПЕТ.
 

Мора да је стигла нова БИФЕ транша. Црни Интернационални Изборни Фонд. Блек Интернешнел.
Док су се опозиционари ускокодакали, и росом и мрклицом.
Сарајски медији се усијали, на порталима скакућу хигсови бозони ко пјани а Сарајска Ослободилачка Фракција Катана Мајнхоф пешкира ли пешкира.
Ти сарајски сокачки медији баш немају стила. Само бошњачке масовне гробнице имају више простора од српскијанских опозиционара. Могли би мало да се угледају на Бору Марића и Политику. Игорова фотка као разгледница а Додикова, сутрадан, ко марка. То је стари добри пропагандни танго. Вучић у Вучевици на првој страни, Тома у Пекингу на осмој.
Ну стићи ће то знање до сарајских медија. Турци су тек на Соколовића Мосту испод Бикавца. Полахко.
До бањалучких опозиционара, пак, никад неће.
Опозициони Квартет кренуо је веома агресивно, годину дана прије избора. То није неуобичајена технологија. Али подразумијева да на располагању имаш цијели спектар тема од којих мањи дио може бити и стари, познати инвентаријум. Па онда прилагођаваш ритам, истежеш, загријаваш, хладиш па опет пржиш.
Међутим, ово што ради опозиција, већ у првим налетима показује да не располажу ни једном квалитетном а ни новом темом. Све је то прежвакавање старих тема донешених у подераним сепетима. Све је то натезање случајева и општужби. Као што је данашња Чавићева теза да је Додик учесник литванске пљачке глинице. Све је то игра на масовно незнање публикума. Као што је Иванићево срање о дугу Републике Српске. Јер, он рачуна да широки слојеви не знају какав је механизам задуживања као и то да је Република Српска, од Великих Економских Влада ПДПСДС, завршно са Експертом Буквеловићем, задужила тек нових 600 милиона.
Иванић, исто Експерт, СТЈ, мисли да Република Српска треба да буде строжак, сламарица, штедионица, шпаркаса, да чува паре док не пропадне валута. Ко ћорава Никодија.
Као што је Иванићева хајка да је побацан новац од продаје телекома. А једино Република Српска није тај велики проиватизациони новац дала у враћање дугова. Као што Хрватска продаје све чега се сјети, да би отплатила нешто дуга. Као што то намјерава и Србија.
Онда ту ускочи Црнадак. Са досјетком из кафића који краде струју. ПДП ће тражити смјену Лагумџије.
Па ће, јопет, у исти круг. Пљачка на градњи Административног центра. Пљачка на градњи аутопута. Пљачка на градњи Пељешачког Моста. Пардон. То је у Хрватској. Мада је могуће. Ако је пљачкано по Косову, ово је Целекс. На дохват руке.
На овај начин ће Бањалучка Опозиција, ону требињску не рачунам, оно је Хас Будалаш, остати без даха већ кад се покољу крмци и испрже чварци.
То ми све говори о једној великој импровизацији. И Међузаја и Опозиције. Говори ми још и о показивању џепова. Говори ми и о безидејности и бесконцептуалности.
А и ја сам будала. Откад су старе раге имале нове идеје.
Који опозиционар рано прдне, већ у подне га усраног носе на поток. Томан, изборно учење 146.