среда, 11. септембар 2013.

2324.
ИЗЕТ ШВИЦАРАЦ,
БАХО ТОПАЛСЕРВИСОВИЋ,
КОПАЊИНИ СВИ МОЈИ
И УЈЕДИЊЕЊЕ ДРЖАВЕ
 

Извјесни фудбалер Изет из Швицарске, који је постигао гола на некој утакмици Такозване Репрезентације, ногометне, БиХ, важно је изјавио да је то гол за цијелу БиХ.
Изет, иначе, воли цијелу БиХ, толико да је био одлучио да игра за репрезентацију Швицарске а онда је на њега вршен притисак па је пристао да буде Цијели Репрезентативац.
Након те утакмице Ваше Репрезентације, најугледнији, најпопуларнији, најбољи, најбихастији и најмасовнији ногометни репрезентативни коментатор, тај Сабахудин Бихо, за Анецију Анадолу изјављује да ће ти успјеси у спорту једног дана ујединити БиХ. Државу.
Успут се најебао мамице јавним телевизијским сервисима који нису преносили ту утакмицу и нису преносили долазак репрезнтативаца и величанствене дочеке по градовима, чаршијама и сокацима.
Треба, каже Бихо, све смијенити. И поставити Њега.
Не знам за шта је играла та Ваша Репрезентација али видим да се Подигнула Граја. Ништа нас више не може зауставити, каже Папе Југословен.
Не знам је ли мислио и на оног Салкића Рамиза.
И спортски некоментатор Копања, за Анадолу долијева мрс у таву уједињења. ја и сви моји навијамо за БиХ. Све је више Бањалучана који навијају за БиХ. И моја дванаестогодишња кћерка била је у Јасеницама и навијала за БиХ. Протестује се против употребе дјеце у претпописне сврхе. А шта је са употребно дјеце у предмаеричке сврхе. И у предунитаристичке сврхе.
Мнијем да је одушевљење спортистима двоколосијечно. Истинско и политичко.
Оно истинско је, напримјер, Барселонино, Реалово, Јунајтедово. Оно политичко је претежно националистичко, криминално и агресивно.
И БиХ, сваки репрезентативни успјех је виртуелни, националистички, тоталитаристички, успјех Држве. Босанске, дабоме.
Овако подијељена БиХ никад не може дати ни једну Репрезентацију Босне и Херцеговине. Ни у пишању преко богаза.
Стога. Сваки позив на ујединитељство и помоћу спорта, само је демонстрација једнонационалне моћи. Надмоћи. Сарајлука. Бахилука.
Тај новинарски спортски занос, којег су демонстрирали и коментатори на неком кошаркашком турниру, гдје је, такође, учествовала Ваша Репрезентација, и улични егзалтирани занос, искључиво је у служби сарајске политике.
Док се у том Сарају отварају Анадолу Агенције и док већ 160 основаца учи турски, уједињење Државе окачено је о реп. Крмку.