четвртак, 12. септембар 2013.

2325.
ФЕНОМЕН КОМПАЊИЈА:
НАВИЈАЧИ БОСАНСКИ,
ИМЕТАК СРПСКИ
 

Сваког божијег јутра, из Бањалуке, долином Угра, али и Босне Поносне, мало само заобиђу Обрена и Уроша, крај Травника, покрај Маглаја, према Сарајеву теку ријеке лахора, повјетарца, вјетрића, носећи миомирисе навијаштва, опчињености и омађијаности репрезентативном босном и херцеговином и навијањем за босну и херцеговину. То је нови мирис на босанском небу. Коко Копања 5.
Видим, класични српски портал Независне Вијести.ба, дограбио се  Копањине изјаве на тему Ја и Сви Моји. Навијамо за босну и херцеговину.
Сад ће то у заглављу да виси седам дана.
Као што се и у том .ба непрестано преузимају колумне Џерија Јеринића на тему низинских припрема за општу преопаст на изборима 2014.
Нарочито је индикативна посљедња. Коју Јеринић, као и пријашње, пише преко пера. Али мора. Пише као да су га натејрали да накурњаке, за тешке озренске зиме, плете од жица за шаргију, бас жица за гитару и распуцалих гас сајли пезејца и тристаћа.
Сви политичари су исти. Нико да покаже идеју примјерену потребама времена. Пише Јеринић.
То и јесте један од главних циљева Великих Кројача. Не знам да ли је неко то сугерисао Јеринићу, осим Копање. Али и то је, као и Босићева Мисија, дошло од логистичке кухиње оних који на полиитчкој сцени БиХ, а нарочито Републике Српске, желе да начине танак слој калибрисаног љепљивог конгломерата од којег можеш да правиш сад питу, сад говна, зависно како коме одговара.
Зато су Копањи сви исти. Чиме жели да утиче на јавност. Па кад су сви исти, боље да гласамо за нове, опозиционе.
Једино га јебе тираж па се користе испомоћна и приручна средства .ба. Мада ни тај портал код Срба није тиражан. Али јесте у Сарајеву. Да виде они који треба да виде.
То Навијаштво за босну и херцеговину, то колумнисање, и то закулисање, има само једно име.
Издаја.
Јер се све ради на иметку Републике Српске.
Копања је приватизовао Глас Српске. Добро. Не због новина и новинарства, већ због књижно-земљишног иметка. Па не би било ред да се навија за нешто друго осим Српске.
Требао је да приватизује Ослобођење. Па онда, Босном, с Требевића полијевај КК5. До миле воље и драгог џепа.