понедељак, 9. септембар 2013.

2321.
ЕЈЕБИГА.
СДС ЋЕ МЕНЕ
ЗА 15 ГОДИНА
ПОСТАВИТИ
ЗА ВОЂУ
ЧИРЛИДЕРСИЦА.
 

Кад га Есдеес забалега, говеда себи зачепе рупе укоченим реповима. Нико не умије да засере тако као Есдеес. Најприје. Још у рату су упропастили добар дио Српске Ствари. Мале звери постале велики шверцери. Па. Никад нису научили шта је политичка странка. Неке од њихових будала су мислили да је Политичка Странка Бити Против Тите. Или бити за Краља и Отаџбину. За Крађу и Отмачину.
А шта су тек засрали послије рата. Ушли у коалицију са Педепеом. Класичним издајницима Републике Српске. Кладим се да се и сада Огњен Тадић, због тога, преврће у гробу.
Нисам погријешио. Сарајево је Српски Гроб.
Данас чујем да је Чеко Дочеко постављен за вођу неке комисије која ће да преправи Бањалуку, Економију, Републику Српску. Нису баш били јасни. У тој комисији, мнијем, Алексис Милојица ће бити записничар.
Чеко је Гонич Бројева, као и Кредитни Референт, напримјер, и он не може ништа да направи. Да је могао, већ би га неки Гладници Власти, политичке странке типа Иванића, Михајљице, Чавића и слично, открили. Прије тридесет година.
Али. Есдеес баца хиљаде димних бомби. У садејству са Педепеом и помагачима. Једна от тих бомби је и Чеко.
Пошто немају никакво рјешење, они ће сада, под диригентском палицом тог Чеке, да покрену јавну расправу из које ће да сазнају шта треба да раде.
Не треба им јавна расправа. Ја ћу да им кажем. Треба да побиједе. Мада. Има мали проблем. Како. Па се опет вратимо на исту тачку.
Есдеесу је Велики Савјетник рекао за Мисије и сличне балеге. И појаснио. Покрените хиљаду питања. То је као хиљаду малих крвавих зареза слону. Од којих ће он да падне.
Они то свима говоре. Говорили су и Есенесдеу. Па смо то 2006. шутнули у дупе и учинили само једну ствар. Напријед Српска. Један рез. Али Програмски. Политички. Без јавне расправе.
Јавна расправа коју планира Есдеес је као кад би дјевојку седам вечери питао шта да јој сутра кажем шта је најљепше на њој.
Есдеес, Мисионари и Мали Педепеовци, у које убрајам и Чавића, играју на карту разарања и преузимања исподповршинског слоја јавног мнијења. Нисам баш сигуран да они то знају. Нити да им је неко објаснио. Али то је опасан процес који се води без референтних тачака, без угаоника и репера. Ко зна шта је Чеко урадио за све те године, откако га је Новак Кондић, Новаче, Новаче, предложио за главног ревизора. А главног ревизора су предложили странци да би побољшали дерегулацију система. Ко зна иједну његову реченицу. Сјећа ли се ико неког броја који је издекламовао као они који напамет ваде коријен из бројке од 26 цифара. Сјећа ли се неко неке програмске идеје. Макар реченице Чекине.
Дабоме да не. Стога је једини ефект Чеке и других постављених чека, да људи упадну у те замке. Да се нешто чека и ишчекује, да се о томе прича. А да нико не зна о чему се прича.
То ће се зачинити чувеним Српским Славама и Светим Јануаром. И дискусијама на тим фокус групама.
И тако ће процес разарања исподповршинског слоја јавног мнијења бити завршен.
Отријезнили смо се. Треба срушити Режим. Срби да улете у Чеку.
Али. Програма и даље нема.