среда, 24. јул 2013.

2222.
ДУПЕДАВЦИ
И УЗДУНАВЦИ
 

Свијет потресају филозофски сукоби. Чомски и Жижек. Зубац и Мехмедовић. У првом, Филозоф Чомски каже Жижеку Јебо ти своје чињенице. У другом, Филозоф Мехмедовић поручује Зупцу Јебо ти своју Сипу.
Срећом, има и сагласја.
Народни Филозофи Добрица Ерић и рајко васић скоро су сагласни око неких карактерних слојева сербских. Ерић је недавно, у књизи стихова, лансирао генијалну синтагму Дупедавци и Уздунавци. За унутрашњу србијанску употребу. Васић је, одавно, лансирао ситнагму Нудигузи и Потопници. За унутрашњу употребу у Српској.
Али те двије карактерне наплавине преплићу се у обје државе. И да није националне и вјерске јединствености.
Дупедавци и Уздунавци су аутохтоне Панчићеве Уморике Србије. Они не постоје у Српској. Овдје је ствар још није ескалирала. Тамо дају дупе, овдје га нуде. Тамо пишају Србију уз вјетар а овдје призивају Посљедњи Потоп.
У Дупедавцима је неко у Србији препознао педере. Сваког сврби тамо гдје му га је мило. Није то тако прозрачна, прозаична и прочмарна појава. Дупедавци су много раширенија пошаст од гејгузова. Дупедавци би дали и Србију због своје гузице. Какво Косово. Само да се страним ушљивцима прикажу у европском светлу без обзира што их ови гледају као чари амазонске прашуме. Дупедавце су родили, не из дупета, већ из националних њедара, они који су узели турску веру, натукли фесове и почели правити куће на четири воде.
Дупедавци су метастаза Нудигуза. Они су га дали. Ови га нуде.
Велика је Фреска Дупедавци. Еновинци и Кокаинци. Либералци и Сребренинци. Бриселци и Натовци. Сатанци и Балегавци. Дракулци и Пијавци. Косовци и Војводинци. Гузовици и Истопичци.
Фреска Нудигузи знатно је мања. Не само зато што је Држава Српска мања од Државе Србије. Него зато што су Нудигузи тек ларве. Ако од понуде нешто буде, размножиће се и Дупедавци.
Уздунавци, пак, посебна је сојта. Свака Нација иде матицом. Иде својим природним путем. Иде Дунавом. Али постоје они који би да нацију уколијенче, да је поведу рукавцима, или барем узводно, да је море, док не цркне. То је самоубилачки ген у свакој Нацији. Звао се он Хитлер или еПетар. Уздунавци би да уз Дунав иду чезе. И да вози воз. Они би Србију окренули Гденетреба. Везали јој очи. И још јој у руке дали сопствене кајасе. И њих је много. Узморавци. Узнишавци. Уздринавци. Узбегејци. Узтисавци. Узмамимицу им јебем.
Потопници су Ведронебци и Сједењивци. Сједе на њиви и чекају да пукне гром из Ведранеба. Али да побије све осим њих. Они су и Бјелокоњци. Сјели би у власт на Бијелом Коњу. И за то им треба потоп. Онако како Младен Иванић данас у Новостима нариче Српска је пред банкротом.
Док су Нудигузи дигли љествицу до гузице, Потпоници су дигли воду до грла. Али ни то им није довољно. Све што постоји у Српској Потоп је. Пропаст. Тушта и Тма. А ако није Потоп онда је Сребреница.
Нејасно је, само, због чега толика опсесија Влашћу Над Пропашћу.
Па. Они су предали Косово. Ови ће предати Српску.