недеља, 21. јул 2013.

2217.
ЗАШТО КОПАЊЕ
НЕМА НА ПОТЈЕРНИЦИ
ЛАКТАШКОГ КЛАНА
 

Или је, можда, предвиђен за онај ситни ред у дну.
Чавић се уби причајући о Режимским Медијима. Није ваљда мислио на Ахтеве. А и Копања је у конзорцијуму са Станковићем. Купио Глас Српске и премјестио га у Лакташе.
Илустрована потјерница Лакташког Клана занимљива је као тест интелигенције а не као попис ликова и њихових описа.
Занимљиво је, дакле, зашто некога нема на потјерници. Јер свако ко је на њој, помињан је одавно у разним облицима субверзивног дјеловања у сврху криминализовања свега живог. Суштина је у перманентном помињању и криминализовању. Ако неко има доказ нека га достави тужилаштву. Све се бојим да кордони есенесдеових непријатеља на свим нивоима не би до сада доставили папире са доказима и великим и малим оптуживачима.
Друга занимљивост је гдје су помињани и ко је све помињао и оптуживао оне који су на потјерници. Тај круг се може прецизно детектовати и онда сузити на инспираторе и креаторе. Мали Прдоњак из Студентског центра је Обична Пичка. За детаље, видјети код Дежуловића, шефа катедре за карактерологију.
Трећа занимљивост јесте иновирање и кооптирање ликова у клановски криминални мозаик. То поуздано значи утицај нових обавјештајних деструктивних ирача на овим просторима. Али и активирање неких притајених. Који су, нпр, своједобно, васића и Митровића видјели као главне карике код Додика. Неки, који нису на потјерници, не могу да смисле Митровића, скоро као васића. Њихова главна теза је Оголили смо га, остао му је још сам он.
Четврта занимљивост је увођење наивних, простодушних констатација, као што је Неколико Народних Предузећа. То треба да створи утисак Незадовољног Народа. Рајтер је талентован УПМ.
Углавном. Ради се материјалу који је изашао из Обавјештатутке. Проституцијске обавјештајне групе која професионално и дугорочно ради свој посао али окупља и медијске, студентске, намјештеничке и бивше, као актере који довољно могу да замагле основну дјелатност.