понедељак, 22. јул 2013.

2218.
УДРУЖЕНИ
ПАВИЉОНСКИ
ПОДУХВАТ
 

Кад је Чика Сима био млад,
Јебо матер вама свима
Зато вас толико има,
Пизда ли вам материна.
 

Непознати учитељ Сима

 

Јасно је да су демонстрације неколико стотина студената, на којима је учествовала и покојна одсељеница Цеца, што им је дало кредибилитет, нарочито околотрбушни, дио ширег злокобног подухвата. А укоп Повеље, а тиме и Додика, само је стари индијански обред ископавања ратне сјекире.
Јасно је да постоји Удружени Павиљонски Подухват који је везан искључиво за Бањалучки Индексаријум студентских намјесника манипулативне и ејакулативне природе. Па им је предсједник Уније, сада, мало вишка, најрадије би га уколијенчили или заобишли. Мада им је љепше звучало док се то, тај протестниствор, звало Унија студената.
Сада се, својим писмуљком, огласио извјесни предсјендик збора студената у неком дому, депандансу, чему ли, и говори о држави, полицијском апарату и терору једне странке. У којој нема слободе говора. А у којој је он прво тражио завод за запошљавање. Говори о Територији Универзитета. СТЈ. Да није био на обуци у некој амбасади, на часу о међународноправном статусу екстериторијума.
Јасно је да Управни Одбор Бањалучког Анархистичног Индексаријума тог студентуљка истура у први план. Питање је, само, кад ће му дати мегафон у рукице. И јасно је да УО БАИ не одустаје од својих намјера.
Умјесто да, умјесто плаката, објеси бившег директора Комљеновића, Студентуљак Прдуљак Прозива Државу, Народ Ове Државе, СТЈ, Ректора и Васића. Јасно је да има добре писце порука за односе са јавношћу.
Сад ће се јавити колумнисти и активисти Слободе Говора. Док у тајности раде активисти Слободе Збора. И Здруга.
Нажалост. Свијет се, па и млади, врти само око двије формуле. H2O и Точка. Мада сваког Прољећа, што ме јебе Прољеће, долазе проналазачи нове воде и новог точка.
Велике студентске демонстрације, такозвани Немири, познате Шездесет Осме Године, имале су исту улогу као и данашње велике ратне демонстрације на сјеверном појасу Африке и, тренутно, у Сирији. Због Тавариш Пакта који је био смртно озбиљан и јак, није се смјело играти ратова.
Данас ствари теку знатно пушчаније. Овдје, пак, Велики Кројачи  се не усуђују на прољетно пушкарање јер знају да не би остао ни камен на камену. Не би Морси би у притвору. Давно би му неки Шемс Удин пљунуо на главушу.
Овдје ће се пробавати са бебама, студентима, коопиладима општег смјера, мљекарима, просвјетарима и слично.
Стога је у исту сврху и покретање виталног националног интереса око ЈМБГ као и чињеница да Пиздуљак пише Писмуљак. А слободарски медији то нашироко и надалеко.