понедељак, 1. јул 2013.

2185.
ШТА ЈЕ НОВО
НА САРАЈ ТАКСИМУ
 

Не ради таксиметар, ето шта.
Самоџелатиозна манифестација у славу УРГБ, Унитарног Разбројавања Грађана Босне, наставља се и данас на Сарајском Тргу Таксим.
Отужна конгломерија, од које се настоји начинити цивилизована демократска манифестација која уобличава жеље Грађана, претвара се у Анархоидну Сокачку Маханалију. Престаните плаћати порез и друге дажбине. Дајте им отказ. А други вичу Почни радит, стоко.
Копилад која је организовала Тужну Конгломерију, није најбоље схватила послодавца. Како су у Бањалуки, а, Тртоњци схватили, па на мегдан позвали и неизабране представнике, Цецу Непеваљку, Резиднетну Вебер Тању и пропалог микроаналитичара Дамира. И још неке.
Али, није схватила ни вријеме у коме се глиби БиХ. Проблем Босне, Насеобине, Земљоуза, тог међународно признатог простора између Србије и Хрватске, није у тражењу грађана којих нема, није у стварању јединственог евиденционог система по жељи Сарајевског Политичког Круга, односно Унитариста.
Проблем је што је БиХ, та њихова Босна, једно обично Копиле. Отпадак једног великог секса званог Распад Југославије. Тај секс се завршава Уласком Хрватске и Признањем Косова. Све остало је небитна копилад која никог не занима нити знају шта би са тим малим нежељеним чудовиштима. Стога Инцко каже да је потребна нова сратегија. Након двије деценије. Сјетили си Ко Гладан Срати.
Тај унезвијерени босански универзум, кобива, на Сарај Таксиму треба да потраје. Прво, то је знак да БиХ не постоји. Друго, то је знак да је непотребна. Треће, то је знак да насиље над Уставом у Дејтоном није произвело ништа осим шачице ових изманипулисаних сиротника.
Тужна фарса, копија некадашњег срања пред Хилидеј Ином када су неки типови формирали владу бих и срали о грађанима. Онда тајни шумар пуко неколико метака, које су проглаасили четничким снајперима, и све отишло УПИ.
Ну. Не треба бити баш толико мракозоран. Данас, кад се Хрватска пробудила у ЕУ а ми као њени сусједи. Дан по хисторијској опходњи Николића Загребу.
Ни у Хрватској не схватају Вријеме. Организовали концерт као за отрцану нову годину, колумнисти се изредали по новинама, има их и који су указали на важне ствари, репортажно се развлачили осмијеси и опћи соцреализам, боље речено Нацреализам.
Да не схватају шта раде, показала им је Ангела Меркел. Спрам ње се Милановић доима као полазник Хлебинске Школе Наивног Цртања.
Објављен је и пољски подлистак у Јутарњем. ЕУ помогла обнову паркова и музеја. Сачуван је и Жубр, стари еуропски бизон. Колико смо ми далеко. Код нас даве међеде а код њих чувају бизоне.
А суштина, и хрватска и босанска, јесте у томе да се живе процеси без стварне друштвене дискусије. Живе се процеси зачињени пикантеријама, карлеушиним или севиним гаћичицама. Јебо Те Бизон. Ради се о нацијама. Свака част Сејдић Финцију, мада не знам шта му је име а шта презиме, и бебама без броја. Ради се о Нацијама које тјерају у тор.
Једнако Хрватску у ЕУ. Као и Српску и Хрватску у САУ. Сарајевску Унитарију.