недеља, 21. март 2010.

AH, KORPORACIJA
Gospodaru, daj nam korporaciju, ko ludi smo bez korporacije, Rak nije dovoljan opijat za halucinantno usrećiteljske obrede obdržavljenja. (Unitaristički molitvenik, klesorez sa stećka 4687).
U Sarajevu je propao još jedan zajednički projekt. A u Sarajevu, inače, sve propada što je pokušajno zajedničko. Projekt naših naroda i njihovih manjina koji bi trebao da porodi Korporaciju rtv-javnih servisa, sistema.
Dakle, Korporacija RTVUJCBiHRTRSBIRTVFNRTVHBiH.*
U skladu sa najboljom evropskom praksom, neka budala se sjetila da u šumi raznih televizijskih UO, direktora, servisa, sistema, čak i behatea, nedostaje samo Korporacija Javnih Ertevea. Korporacija je smišljena veoma seksualno. Kao i Državna Imovina. Kao i komunističke SRZ, Seoske Radne Zadruge. Vi ste bogati seljaci, jelde, niste članovi Kapeju. Nismo. Majku li vam jebem kulačku. Formiraćete sada SRZ i svu svoju imovinu predati, kola, volove, sijačice, zubače, plugove, volove posavce od šest meteri najmanje, obavezno...
Tako je i RTRS trebao da preda svoju imovinu i usere se od sreće što je ušao u Korporaciju. Kad su rekli da neće, došao prijedlog statuta u kome nema odredbi o imovini. RTVBiH i RTVF neće da potpišu. Propalo. A kažu da je to uslov za ulazak BiH u neke integracije, u šta li?
Stvar je seksualna, evo zbog čega.
Kroproracija, kao i ranije BHT, takozvani RTVBiH, bivši PBS, pravi se na obrnut način. Kao kad bi neko skupio momke i cure i saopštio im da su porodica. Onda se pojavi Ešdaun. Vi morate sada, u skladu sa najboljom evropskom praksom i da bi imali bezvizni režim, sebi napraviti mamu i tatu. Svaka porodica, članica, mora imari mamu i tatu. Jednu adresu. Nije prirodno, velečasni Pedi, da djeca sebi prave mamu i tatu. Ne seri ti tamo, da te ne smijenim ko Šarovića, ko Jelavića, da te rasturim ko samopupravu i hercegovačku banku. Mogul ja da pravim mamu. Može. Mogul sa Edinom. E ne može sa Edinom, ja ću sa Edinom da pravim tatu. Ja oću sa Edinom, ona ima golfa peticu, oću zbog imovine. Neću ja s tobom, da mi praviš tatu, vidi kakav si zabradatio i prljav, tačno se vidi da si iz manjeg, ba, entiteta. Onda ću sa Anom. Ana je Hrvatica. Pa šta, lijepa je, može da rodi i lijepog tatu. Ne mogu ja da se petljam s vama, mi ovdje nismo ništa, nas ne računaju ni ko djecu, samo nas vode na spiskovima stanara. Nećemo da sudjelujemo. Mi, ioanko, najebemo kadgod se vi Srbi i Bošnjaci jebuckate...
Rasprave su trajale dugo u noć, u godinu, u pet godina. Kako tad tako i sad.
Sad, kad se konačno vidjelo da niko neće Korporaciju. Svi hoće imovinu.
*OBJAŠNJENJE:
· RTVUJCBiH – Radiotelevizija ujednjene jedinstvene centralne Bosne i Hercegovine
· RTRSBI – Radiotelevizija Republike Srpske bez imovine
· RTVF – Bakir
· NRTVHBiH – Nepostojeća radiotelevizija Hrvata u Bosni i Hercegovini