среда, 24. март 2010.

KAPIDŽIBAŠA HARIS
Haris Silajdžić je spreman za BiH žrvovati sve Srbe što je mnogo jednostavnije od žrtve koju je prinio njegov nekad ljubljeni rahmetli Alija koji je za BiH žrtvovao mir.
Haris je prepjevao stari mladobosanski hit čiji prvi aranžer je bio, opet, Alija – muslimani neće imati sreće ni mira dok ne budu živjeli sami sa sobom kako bi mogli primijeniti prava, običaje i vjerske regule u cijelom društvu.
U međuvremenu se od Mlade Bosne došlo do stare, ofucane, ishabane, nikomenetrebajuće samo Bosne.
Na miroljubivu poruku Milorada Dodika o tome da BiH treba da bude stabilna i mirna pa da onda vidimo da i o mirnom razlazu pričamo, Haris Silajdžić Kapidžija je izjavio da onaj kome se ne sviđa ovakva BiH može da ide iz nje ali ne može ništa da ponese.
Haris Stopostotni se tako promovisao u kapidžiju ili čak u kipidžibašu, nadglednika ili predradnika kapidžija.
Etnička sterilizacija koju bi preduzeo Haris Kapidžija idealna je stotpostotna politika. Pošto Bosnom i Hercegovinom nije zadovoljan ni jedan Srbin, osim Jovana Divjaka, pardon, niti ijedan Hrvat, Haris Kapidžija bi dobio nerazblažen koncentrat Bošnjačke Bosne, bez ikakve muke.
Taj Poštarski fašizam, fažizam kojeg nam Haris Kapidžija šalje porukama, blizak je Harisu i po mjestu stvarnog prebivališta, Turskoj. I tamo je, nekidan, predsjendik Turske poručio: Ako neko Jermenima prizna genocid ja ću ove preostale, njih sotitinu hiljada u Turskoj, deportovati u Jermeniju. Bez prava da nose nešto sa sobom. Neka idu gologuzi. Kao da gologuzi genocid nije genocid.
Uprkos svemu, ja sam još miroljubiviji od Milorada Dodika.
Predlažem Harisu Silajdžiću Kapidžiji, da, ako nije zadovoljan ovakvom Bosnom i Hercegovinom, u kojoj je Republika Srpska, jedinstvena, skaldna, bez „i“, promijeni vjeru.
Ne mora nikuda da ide. Jednostavnije je. A i uhodan je proces. Zna to Haris.