недеља, 1. новембар 2009.

NEMOJTE SE PONAŠATI
PREMA NAMA
KAO PREMA SRBIMA
Baš kada se očekivalo da će nezavisna papinska vatikanska agencija proglasiti Ohaer blaženim i kada je trebalo osobolje, sa vršiocem dužnosti i prvim, drugim i trećim zamjenikom, poimenice, sa srednjim slovom, da uđe u Ustav Države, kada se očekivalo da Tihić do kraja života, jednom godišnje, ide pred bijelu kapiju, kao na ćabu i kada sam bio uvjeren da će taj Ohaer nastaviti svoj vječni svijetli život kao Katastar & Grunt BiH, da bi, negdje 13. marta 3012. ljeta klimatskog, objavio popis imovine Države Sulje, Zlaje i Harija - skandal.
Veliki skandal.
Nas, ugledne, poznate i značajne, Bošnjake, Žrtve, Pravednike, Državofile, Vjernike, Unioncentriste, Državofunkcionaliste, Dobre Bosance, Potomke Starih Bogumila, takorekući Ohaeromile, novu rasu na Balkanu, praljude novog Otomanskog davutoglaškog dubokog carstva, ubacili u neke krugove, kao da idemo na gađanje, na kakvo strelište sa bojevom municijom, ubacili u šeme i grafikone, zavjere i kriminale, a poznata je naša čestitost na svečetiri strane, i žrtva za Državu i Ohaer, naročito žrtva mira.
Zar i ti, sine, Ohaere. Ohaere, dobri abere, sefere, Ohaere, sine svake dobre matere, kako bi naricao Skender Kulenović, još majka nije takvih rodila, i nije ni jedna, kao tvoja neznana majka, po zemlji Bosanskoj hodila, da prostiš, preko rijeke, a ako ne može preko rijeke, barem zavezanih zastava do rijeke, Drine, da prostiš. Zar i ti da ruku digneš na Bošnjake, mada je u tim krugovima, samo nas nekolicina izvjesnih sa neizvjesnim moćima i poslovima, ali i to je ruka na Bošnjake, žrtve srboljudi, srbočetnika i srbozločinaca.
Zar tako, da IZ, kada mijena ustav, vjerovatno da ReIZ može biti na čelu IZ duže od tebe u Bosni, mora da uputi javni protest i da naglasi da se prema nama, Bošnjacima, ponašate kao prema Jevrejima. Ma šta kao prema Jevrejima, ponašate se prema nama kao prema Srbima, u stvari, kako biste se trebali ponašati prema Srbima.
Zar mi ilegalci, kriminalci, teroristi, dobri brate Ohaere.
Kako ćemo, sada i odsada, tražiti da tako satanizuješ Srne i Manji Entitet, kad si to, izrode Ohaere, učinio nama. To ne može oprati izvinjenje Incka i mucanje da je taj Analitički tim formiran prije njega, za vrijeme onog Srbina Lajčaka. Ko će sada da nam organizuje Butmir 171, 172, 173 i dokle bude trebalo.
Dakle, samo naivci, slikari generalići, sporomozgaši i oni koji nemaju nikakav osjećaj za političke koordinate, oni koji su umislili da su od Boga, i Ohaera, od Klintona i Ešdauna, poslani da tvore Državu, samo Državu i uvijek Državu, a da pri tome ne moraju imati nikakav realan politički koncept, mogu da misle da Ohaer, i drugi razni internacionalni jebivjetri, ambasade, dobrotvori... nemaju šeme, krugove, analize, analitičke, špijunske timove i karakteristike svakoga od nas i da mnoge nisu vrbovali u svoje redove i torove. Čak je i usrani Esdees, za vrijeme Raše Paljanskog, imao svoj Analitički tim, u obličju Tajfuna, koji je okupljao špijune i analitičare. Zašto to ne bi imao Ohaer, dobri i svijetli.
Bošnjački bosnozborci bi trebalo da znaju da su iz istog legla, iz legla SDSDAHDZ, u kome su pelene, cucle, humana, nana i kašice, čak i kakica, samo kriminoidna posteljica iz koje se nikada ne izlazi. Samo su oni drugi razotkriveni, usrani, upišani, i ukriminalisani, ranije od bošnjačke nomenklature, od sarajevskog političkog kruga.
Sve je već urađeno. To što neko sada čini zapisnik ili službenu zabilješku, ne znači da je došlo vrijeme za kukanje.
Da li i sada nadležnosti Ohaera treba ugraditi u domaće institucije, prije njegovog zatvaranja.