петак, 30. мај 2008.

RED SEKSA, RED CIPSA
Zanimljiva je ta džava, Bosna, da prostiš.
Nekidan u Višegradu, u lijepom starom gradu gdje ljubavi uvijek ima, vidim da je ispod ćuprije raskopana obala, kuće na obali samo što nisu pale u junačkoj boprbi protiv zuba vremena... Gledam tu sliku, kao da je iz vremena kad je građena ćuprija i skoro da očekujem da se pojavi Mehmed-paša Sokolović, da me mazne sabljom i procijedi: one meni nema Bosne.
Prva pomisao je bila da se nismo mnogo odmakli o Ćorkana.
Ne pomaže OHR, tuce visokih predstavnika, Evropska unija, mape puta, SAA...
Onda stiže vijest, sve ih je više, da neka lica B.G.D.N.G.R.J.K.L.O.E.R.L. bludniče, prostituišu i seksualno se iživljavaju nad maloljetnicama.
Po tome bi se reklo da smo u svjetskom trendu.
Onda SEKS u CIPSU, lakše dobiti ličnu kartu nego onu stvar.
U Svijetlom Distriktu Brčko, kažu izabrani zvaničnici, ima i 20.000 ličnih karata za koje nemaju ljudi. Tamo CIPS čini čuda, daje lične dokumente i kriminalcima. To se u titinoj vojsci govorilo: na spisku. A na licu ih nema. Mislio sam da među Srbima ima mnogo lopova, da među Hrvatima ima mnogo još prevejanijih lopova, mislio sam da među Bošnjacima takođe ima lopova ali da u Gregorijanovom Brčkom ima lopova, to nisam nikad ni pomislio.
Čudno je dostignuće taj Distrikt.
Ne može se riješiti par desetina pasa lutalica ali 20.000 LK nije uopšte problem.
Iz cijelog ovog bureka sa seksom i cipsom mogu samo zaključiti da na ovom prostoru od seksa ne možeš praviti bisnis, od Brčkog Distrikt i od Bosne državu.
Zato je Mehmed-paša Sokolović pravio mostove.