недеља, 25. мај 2008.

AZIJSKI BLOK
Savršena kopija Putina, Predsjednik Rusije i cijele Moskve, Medvjedev, sastao se u Pekingu sa kineskim predsjednikom Hu Đintaoom.
Treba uzeti u obzir to što je Medjedev u prvu izvanrusku posjetu od izbora, otišao baš u Čajnu. To je mnogo veći znak od onoga koji bi se ukazao dolaskom Hua u Moskvu. Rusija želi da kaže: Ovo je naš prvi pik, ovo je naš najvažniji izbor. Kina želi da kaže: Mi prihvatamo tu činjenicu, mi smatramo da je ruski izbor najvažniji inače bi Medvjedeva primili tek nakon posjeta drugima a da smo otišli u Moskvu samo bi potvrdili ono što je potvrđeno – izbor za predsjednika.
Istorijski, planetarno i strateški, ovaj susret, u svjetlu cijelog spektra odnosa Rusije i Kine, koji su mnogo bolji, odnosno temeljniji, prirodniji i efikasniji od odnosa SSSR – Komunistička Kina, treba smatrati okosnicom svjetskih vrtloga u cijelom ovom vijeku i određivanjem temelja globalnih igrača 22. vijeka kao vijeka u kome će konačno propasti sistem pentagonizirane organizacije UN, world bank sistem i slične imele ememefovskog tipa kao i globalna žandarmerija utemeljena na BB političkom bombarodavnju – bombardovanju tipa koji je primijenjen na Beograd i Bagdada u svrhu planetarnog vođenja politike moći, uticaja i pozicioniranja kapitala a rasporeda troškova i gubitaka.
Istočni Savez, Azijski Pakt ili Zauralski Blok, čak i ako se nikad ne formira u obliku alijanse ili nato-varšavske radionice, ima se smatrati blobalnim vaseljenskim, dakle zemaljskim i svemirskim, faktorom. Za uređivanje odnosa u svijetu i atrofiju Globalne Žandarmerije na tehnološkoj platformi BBB (BeogradBagdadBombardovanje), dovoljno je da se Rusija i Kina ne sukobljavaju ni u političko-susjedskom međaškom odnosu. Ne moraju formirati blok, savez ili pakt.
Veoma važno je i to što se radi o azijskom podneblju. Podneblje i geološka podloga igraju nejasnu integrativnu ulogu u istoj tehnologiji pojedinačnog i kolektivnog poimanja svijeta politike i egzistencije. To što se i u Kini i u Rusiji primio komunizam, pa i izvitoperio, nije uopšte slučajno.
Saradnja dva diva već javno pominje nuklearni program i Ujedinjene nacije. Dok ovo pišem, armija vojnih, politički i geostrateških analitičara „nacionalnog interesa“ u svoje krvne žile uvodi centralno grijanje jer im se lede i od samo površne analize posjete Rusa Kinezu.
Područje svemirskog rakursa, energetski stokovi čije tkivo prožima i okupira Evropu, geopolitički kapitaliziran kapital od energenata, preuzimanje internacionalnih punktova kapitala i fondova, ogroman suficit i višak zdravog a ne virtuelnog mešetarskog založnog rizičnog kapitala, uporedna industrijalizacija i visoka tehnologizacija te jaka država, raspoređeni u posjedu oba azijska diva, porobiće cijelu zemaljsku kuglu i postaviti uslove bezuslovne predaje bez upotrebe vojne i nuklearne sile. Kugla će tada spoznati svu moć Države i Potencijale Velike Nacije, odnosno Jednonacionalne Države nad lagano prodimljenim liberalizmom ekonomije velikih kapitalista i demokratske prakse u skladu sa najboljim opsjenama.
Sadašnji igrači Velikog Žandara, Novog Kolonijalnog Vimbldona i Marketa Kriza, doći će u poziciju nemoći. Potezi rušenja malih režima, proizvodnje talibana, kreiranja savršeno kontrolisanih nacionalističkih sukoba, nelegalno finansiranje ljudskih prava, laboratorijsko razmnožavanje pokreta i stranaka po svijetu, igra tajnih Emaj službi... postaće smiješni.
Istovremeno, sa susretom Medvjedeva i Hua, dogodio se u Londonu i prijem Dalaj Lame od strane britanskog premijera Brauna.
Istovremenost i usporedba ta dva događaja razotkrivaju propast starih irađanje novih tehnologija Globalnog Rasporeda Moći.

RAZBIBRIGA
NACIOANALNI INTERES