понедељак, 26. јануар 2015.

3529.
МЕДИЈИ СУ
ИЗВРАЋЕНА
ПРЉАВА ДУША
СИСТЕМА.
ТО НЕМА ВЕЗА СА
НОВИНАРИМА
И НАРОДОМ.

Видим. Србија је, за Слободу Медија, пет бригада дала. Две тајкуна, три будала.
Разгаћивање Тколинде и јавно међуглодање Ивановића и Вучићевића, при мечу је Вучићевић у предности јер има сва потребна слова, засјенило је 111 година Политике и осамдесет година Нина.
То су довољне чињенице за анализу али и за закључак.
У Србији нема више Новинарства и Медија. Поједностављено. Постоје само Медиоиди и Љиљана Смајловић.
Ми, у Републици Српској смо у бољој позицији. Зато што нас је мање. Па скупље кошта опште медијско поклапање по глави становника него у Србији.
Ми имамо Јутарњи програм, Јутарњи програм, Јутарњи програм и Копању.
Од Копање нема неке користи, иако се мијеша у све, јер није слан, није кисео, није горак, није сладак. Ал је зато отрован у пизду матерну.
У таблоидиотизацији каснимо за Србијом.
То је структурални проблем. Да би се успјешно развили таблоиди, потребно је имати неколико компатибилних дјелатности. Сцену певаљки. Јавни и тајни криминал, исто са певањем и пуцањем. Треба ти неко као Беко у кога ће да пуца неко леп а неувежбан. Треба да имате стране власнике домаћих медија. И треба да неко добије више од педесет процената на изборима.
Умало да заборавим. Треба вам и најмање једна водитељица која је на теве спремна да покаже пичку. Не мора Дачићу. Може и неком лепшем.
Суштина свих тих трендова у новинарству и у медијима, а Новинарство стално помињем само из жала за занатом због којег сам се толике године убудале школовао, јер се претопило у Медије, јесте овладавање Јавношћу, њено распростирање по крвавом и слузавом рингу у стању перманентног нокдауна са тихим бројањем, да се никад више не дигне ни до првог конопца. Таква Јавност, и такви Медији са Новинарством у траговима, инструмент су и потврда потпуног овладавања неким простором. За Србију, БиХиС, па и Хрватску, за владање НДД Сфером није потребан Неолиберализам у свим његовим бујним и разуђеним а ефикасним средствима. Прексуп је за овако мало простора и људи. А нема ни услова за њега.
Да би се владало просторима балканским потребно је мало пичке, мало телевизије и мало таблоида.
Таблоиди су посљедњи стадијум у застоју и краху Новинарства. И у развоју медија. То је мрак на крају тунела.
Остало је још само да се појаве Теглоиди. То су тегле, на киосцима, у којима се продаје месо још живих људи којих се черечи по медијима. У антрфилеима, мајушним теглицама, биће по једно око, нокти или длаке из носа, у свари сви нус производи јавног касапљења људи.
Пошто се стално зајебавам, само мало да систематизујем.
Кад продате своје банке, своје путеве, своја предузећа, својку вјеру, своју територију, продаћете и своју Јавност.

И нећете више бити ништа.