петак, 30. мај 2014.

2950.
НЕКИ ЉУДИ
СУ ОДЛУЧИЛИ
ДА НЕ БУДУ НА ЛИСТАМА.
ШТО ЈЕ ЧУДО. ЈЕР СУ
СВИ ОДЛУЧНИ ДА БУДУ.

Па су гласали за Измјене и Допуне неког КЗ БиХ.
Великом добротом политичких странака, на посланичким листама и у посланичким клупама, на свим нивоима, нађе се свега и свачега. И оних које народ  не би ни у гузицу убо вилама. И оних који немају никакве везе са поједином странком нити странка има користи од њих.
То је зато што су странке добрице па своје гласове, своју политичку робну марку, отварају као самопослугу из које ће горепоменути да узму, такорекућ Заите, гласова колико им треба. Често без икаквих заслуга.
СБУ, Сарајевски Босански Унитаристи су у парламентарну процедуру упутили Закон о измјенама и допунама кривчног закона БиХ.
Прво. Ентитетска министарства у томе нису учествовала.
Друго. Слагали су да је то рађено уз подршку Тима за праћење и оцјену примјене кривичних закона.
Треће. Министарство Правде Републике Српске упутило је опсежне примједбе за многе предложене измјене и допуне. И јасно рекло гдје има Преноса Надлежности. То су видјели сви министри и посланици из Српске.
У Савјету министара тај приједлог није добио подршку српских министара.
На Представничкој сећији, међутим, српски посланици Есдееса и Есенесдеови Живковић, Калабић, Продановић и Јовичић, гласалаи су ЗА.
Дабогда им руке поотпадале.
Јер, у папиру Министарства Правде, министрица Златковић лијепо пише да чланови 21 и 22, којима се мијењају чланови 219 о 219а, одузимају надлежности поступања по Кривичном закону Републике Српске и преносе на надлежност КЗ БиХ. Подвучено.
Има још таквих констатација. Да не убијам у стрпљење.
Дакле.
Посланици Српски и Српске, без обзира што су на Привремено Заузетој Територији у Сарајеву, требало би барем да знају да у изборниој години Парламент не служи ничему него позоришној припреми јавности за изборе.
У тој критичној и врелопј години не доносе се никаква суштинска законска рјешења јер је логично да свако хоће да то злоупотријеби у своју корист.
Шта су хтјели господа Срби Посланици Есдееса и Есенесдеа.
Да пруже руку у небо. И даље од Папиних муда.
А јасно им је речено, након свих покушаја унитаризације које смо преживјели и преживљавамо, да је њихов задатак само да опипају муда.
Ако напипају муда, гласају против.
Не треба нико ни да им пише.
Сад се праве будале. Као да не знају зашта су послани у Сарајево.
Нису изабрани. Нека неко стисне своја муда па нека иде као самостални кандидат. Па нека гласа за Тму Сарајевског Политичког Круга. Нека носи орден Златних Муда Јована Дивјака са сребреним зрацима Ејупа Ганића.

Овако се Република Српска не може крчмити.