недеља, 25. мај 2014.

2936.
 ЗАШТО
ЋУТИ
ОПОЗИЦИЈА

Шта каже Бијела Књига Опозиције у случају природних катастрофа. Шта је Мисија кад наступи Велики Поводањ 2014. Како то да Режим сада није крив за ЧетириК. Кишу. Клизишта. Курве. Керове.
Само наизглед Опозиција Српске не жели да узурпира јавни простор јер би то могло бити неуљудно у ситуацији када су изгубљени животи и велика имовина.
Али. Њихова деструкција исподповршинског јавног мнијења се наставља.  Сваких четрдесет осам часова пуштају у оптицај причу о брани у Бочцу која само што није пукла. Сваког дана њихови мисионари иду међу унесрећене и говоре им колико пара да траже од власти. Они који су имали бараке по пет хиљада марака. Они који су имали куће, по десет.
Зато су и рекли Мићи о Обрену да буду кооперативни према Влади, да не изазивају незадовољство народа, па ови сада меде, преду и машу репом.  
И дјелује њихова мрежа портала и коментатора. И Пушач С.
Ну. Чавићевом најавом да ће тражити Посебну сједницу Народне скупштине посвећену поплавама, речено је више од пуке идеје.
Опозиција чека да се акумулира незадовољство народа којег ће бити, давала власт паре кишом и капом или не давала. Јер несрећа је велика у свакој кући, на свакој њиви, у свакој штали, које су поплављене. Нема пара које могу да врате вријеме.  
Тада ће опозиција да ујаше на Бијелом Коњу, јебеш Бијелу Књигу, по њој мора да се ради. Да купи кајмак а властима да остави сирутку.
Власт треба да користи оно што има. Званичну дозволу да прича са народом. И да дјелује. Да изнађе сва средства која могу служити као помоћ, макар се одрекли, у буџету, нечега Што Је Нормално.
И треба да одбије Посебну Сједницу.
Они би засиједали, бесједили, паметовали. А телевизија да преноси.
Они би бранили народ од Власти а нису га бранили од Поплава.
Нисам примијетио да су се претргли на терену. Да помогну народу. Ја да сам опозиција, организовао бих бригаду народних посланика опозиције и правац Шамац. Само, курац би ми Гуслар био у бригади.
Опозиција је дио друштва. Без обзира на Мисију и Режим. Стога постоје услови у којима и Опозиција мора да дјелује према излазу, према рјешењу и према напретку.
Ту је могла да добије поене код Народа које сада жели да украде и од Народа и од Власти.
То је, дакле, чисти готовански рецепт. Неко други треба да им донесе Власт у крило. Сарајевски Народњаци. Странци. Поплаве.
Пошто се Вучић и Свети Синод нешто нису почешали.

А и Расмунсен Дошо Нако.