среда, 28. мај 2014.

2943.
ДОИСТА,
ШТА ЈЕ МАЈЕР
ТРАЖИО У САРАЈУ
СА ЧЕТИРИ ЈАХАЧА
АПОКАЛИПСЕ

Мало сам се јучер, набрзину, зајебавао са неформалним дружењем њемачког министра иностраних дела са квартетом БРИЛ. А опијен мелодичношћу новокованице Амамб, министра Штајнмајера уназадио у Њемамб.
А онда сам се почешао иза ува и узобиљио.
Министар Њемачке дошао у Сарајево да се неформално дружи. Ма, дајте.
Састанку у тој некој сарајској магази присуствовали су Лагумџија, Иванић, Босић и, наравно, Рагуж.
Ноје Балканполитик није само ствар Њемачке. И чињенице да је Амамб још изван радне температуре. Загријава се ко руски дизелаш у Сибиру.
Њемачка Ноје Балканполитик преузела је да обави посао за Нато и Американце. Бутмирски Пакети и несвјестице, реформе и друге просерице, превазиђени су.
Треба ли да причам да се тај посао успјешно одвија са Србијом.
Њемачка, очито, има друге методе, а и погледе, са истим крајњим циљем, као и конзорцијум Амеронато.
Друга чињеница коју треба узети озбиљно у обзир јесте она која је заборављена. Штајнамјер је са још неке двије еунијске лочности био у Кијеву, дан, два, прије Великог Украјинског Сранија. Кад су подмукло изнудили пристанке који су омогућили преврат и постигли лажне споразуме које су погазили чим су слетјели на аеродром.
Ако Штајнмајер рјешава такве зајебанције као што је Украјина, да ли је неформално то што је дошао у Сарај.
Да ли је Квартету БРИЛ, Босић, Рагуж, Иванић, Лагумџија, пренио тајне које носи патка која плива преко Рајне. Да ли се спрема Босански Мајдан. Да ли се тражи Босански Кличко. Који је везан рачунима и пословно за Њемачку. Што је посве случајно.
И треће, али не коначно. Битније је ко није био на Неформалном Сећијању.
Био је Босић а није био Чавић. Био је Иванић а није био Чавић. Био је Лагумџија, под покрићем министра уностраних послова, а није био Радончић, који је политички тежи од Иванића. Колкоош. Био је Радончић а није био Бакир који ће бити први октобарски муслимански играч. Био је Рагуж а није био Човић. Спрам кога је Рагуж Маламаца. Нешто значајнији од Будимира.
Додик је имао посла око поплава па је Штајнмајер, мени, рекао Оправдано.
Дакле. Они који нису били показују улогу оних који су били.
Очито је да Штифтунг неће тако лако одустати од Лагумџије као провјереног муљоноше на политичкој сцени БиХ. Лагумџија ту није био као министар. Рагуж је ту као Лагумџијин јевтини турски привјесак. Иванић такође, као провјерени играч, увијек спреман Дати и Продати и на Једном Еуру Постојати. Па отићи у легенду.
Босић је најслабија карика у том групњаку. Свјеже унарођен. Без политичке тежине иза себе. Још није добио гласове на изборима. Да би, макар, могао да каже Како да објасним толиком бирачима. Нема га у институцијама. Уплашен је. Не сналази се у високој политици Републике Српске а камо ли у Ниској Сарај Политици. У Ноје Политици поготову. Могу да га замислим како се мешкољи у оном свом сакоу са великим раменима, као питон намазан коломашћу. Хтио би да му сако изгледа убједљиво и европски а хтио би, у исти мах, и ада буде оклоп за крокодиле међу које је упао.
фотографија преузета са вијести.ба
Нарочито је занимљива фотка коју су објавиле Вијести.ба.
Како су поравнати ко руски пјешадинци на Паради. Како су у формацији ловаца пресретача. Са јасним прволетачем и пробојцем.
Ну. Не треба се зајебавати.
Мајдан су пробали.
Медије имају.
Кличко Квартет је ту. Нису неки нокаутери. За Балкан добри.
Може бити добро вријеме да се Отвори Босна. Да Украјина мало падне у други план.
Да у Босни побиједе оно што су у Украјини изгубили.
Може бити да нешто спремају прије избора.
Може бити да спремају послије избора. Ако Бирачи не буду разумјели Промјене.