четвртак, 1. мај 2014.

2856.
САВЕЗ ЗА
ПРОМЈЕНЕ
     -БОСНАЛИЈЕК
       ЗА РЕПУБЛИКУ
        СРПСКУ

Видим. Сарајски медији утркују се ко ће обзнанити већи интервју са актерима Савеза за промјене.
Такве интервјуе не чине ни опозициони медији у Републици Српској.
Чавић и Босић су дали интервјуе у којима је нешто мало поновљених прича које се од њих, и од других опозиционара, чују у посљедњих осам година, у изборима 2006., 2007., 2008., 2010. и 2012. и нешто мало неполитичких категорија као што су Ова власт је досадила, Ово је референдум за промјене и слично.
Декларација Савеза за промјене такође је један празњикав документ, као и Бијела књига Есдееса.
У њој се обећава одузимање имовине, аграрна реформа, сеоске радне задруге или комасација, није речено, објављивање свих тајних уговора.
То су аматерски срочени програмчићи и ставови што доказује да уобичајена ситауција не може произвести неуобичајене политичке снаге.
Мада Блокетара за промјене настоји на сваки, па и лажни, начин да докаже да је ситуација у Републици Српској не само неуобичајена већ катастрофална, потопничка и крематоријумска.
Савез за промјене само је један шарени булументаријум којег су пројектовали страни инвеститори, толико шарен да се од њега и не може очекивати заокружен, реалан, револуционаран и оригиналан програм.
Још кад се узме у обзир да морају да прикрију свој стварни задатак и циљ, онда је јасно да се парадајизују празним фразама о очувању природних потенцијала Републике Српске или убрзањем пута Српске, „то јест БиХ“ у ЕУ.
Савез за промјене је Босналијек за Републику Српску.
То је босански поглед на Српску.
Савез за промјене је народњачки тетрапак унитаризације Српске.
Промјенаши, њихова окосница, БИЧ Тројни Пакт, Босић, Иванић, Чавић, имају задатак, мисију и циљ, да дају и предају Републику Српску. Као што су браћа дала и предала Косово.
Остали око Тројног Пакта, само су целофани и украсне фолије у које се предаја пакује.
Очекујем да Бакир Изетбеговић позове Босића у званичну и пријатељску посјету Сарајеву.
Савез за промјене не изјашњава се, ни кроз појединце ни кроз колективни документ о кључним питањима Републике Српске, Дејтонском споразуму, надлежностима, Босни и Херцеговини, уставним промјенама и свим другим пријетњама које од прије Дејтона стоје над Републиком Српском.
Преча је аграрна реформа.
Тројни Пакт, у саставу Елиот Нес Чавић, Мајнард Кејнс Иванић и Младен Богићевић Босић, иако апсолутно неспојив тројац, Чавић је истјеран из Есдееса, Иванић је тешко нагузио и искористио Есдеес, претворен је у складни Тропрег са задатаком рушења Режима што је друго име за Републику Српску.
Тројни Пакт има задатак да настави тамо гдје је стао Ешдаун.

Зато је то Босналијек за Републику Српску.