петак, 7. фебруар 2014.

2651.
КАКО СЛАНИНА
ОБЈАШЊАВА
КРТИНУ

Дебела Берта, једна од Копилади, поводом Тузланског Прољећа, узвикује Глад Ће Нас Ујединити.
Сарајмедији форсирају Прољеће По Босни управо под тим потопничким заставама. И, дабоме, не ангажују за мишљење неког интелектуалца, социолога, стручњака за Јавно Мнијење, његов исподповршински дио и за масовно испољавање његове кинетичке енергије, односно претварање у разарајућу енергију улице и силе.
Ангажују Протуве и Копилад.
Јер су они плаћени да генеришу ту универзалну и нерационалну мржњу према елитама, авионима, милионима и камионима, да генеришу глад иако сами немају кад да прдну пошто стално серу и једу. И пију, и пију, ПИМ.
Људи су увијек незадовољни влашћу. И свугдје. Никакав интелектуалац не треба бити да би се то детектовало. Питање је само на ком мјесту су, у координатном систему НДД, Нација Држава Друтво, једно и друго. Незадовољство и Власт.
Испољавање незадовољства лако се рашчлањује.
Ово тузланско, почело је као одраз стања познатог у социологији под појмом Пјесник Се Зајебо.
То је из оне приче кад је Бранко Ћопић питао свог возача, на аутопуту према Нишу, Откуд Турци, кад је пјесник реко да ће друмови пожељети Турака ал Турака нигдје бити неће. Друже Бранко, да извинеш, пјесник се зајебо.
Пјесници који су сад остали без посла у некој хем фирми у Тузли, гласали су ономад, и пишкама и на референдумима и на изборима, да се сруши Режим, Власт, СКЈ, СФРЈ и СРБиХ. Кад су видјели да, послије тога, једном сване, сто пута смркне, па опет једном сване, а и то некако жмираво, шкиљаво, стиснуто, без бленде, ко Она Ствар у ладној води, схватили су да се Пјесник Зајебо. Масовно.
Е. Сад је питање како то да искористе Копилад и Странци Усранци. Како спојити Тузлу и Бањалуку. Како упарити Оштру Нулу и Туп Курац.
Тад на сцену ступају објашњивачи типа Дебеле Берте.
Глад ће да нас уједини.
Босанскохерцеговачко друштво, ако такво што уопште постоји, толико је атомизовано, сегемнентирано, размрвљено, удробљено и јадно да ту само три ствари могу да повежу људе. Међувјерски Рат. Међунационални Рат. И рат за територију.
Све остало је манипулација. Матични Број. Студентски Број. Коњевић Број. Пицин Број.
У манипулацији си само број.