уторак, 4. фебруар 2014.

2643.
РАСПИТАЋУ СЕ

Осам мјесеци прије избора, Лидер Опозиције, човјек који Има Мисију, Младен Мисија Босић, пријеседник Есдееса, не зна шта да одговори новинарима на питање о дјеловању моћног ДВД центра, Дигиталног Веб Дата Центра Есдееса у округу Дубица.
Распитаћу се.
Рекао је Босић стидно.
Умјесто да је осудио такав примитивизам, знао он сам о томе нешто или не знао, било то тачно или не било. Увијек постоји формула Ако је тачно то је недопустиво. И богтевеселио.
Али не може Босић то да учини. То би било чупање срца једном Мисији. То дубичко понашање Есдееса, уклањање неког непожељног са фотографије, из живота, из историје, природно је понашање Есдееса и сваког шмрљавог Есдеесовца. Њихова једина иделолгија је Све почиње са мном и све завршава са мном.
Када је, ономад, Предсједница Републике Биљана Плавшић говорила на комеморацији Срђану Кнежевићу, Есдеесовци у Срни избацили су неколико кључних реченица. Мало је претјерала, јавили су ми. Тражио сам Директора. На одмору. Тражио Управни одбор. На одмору. Е. Ја нисам на одмору, МВЈ. И напишем рјешење о обустављању рада.
Зато је фалсификовање фотографије нормално есдеесово понашање. Кад могу фалсификовати Предсједника Републике, извини Надо, Потпредсједница Владе је мала маца.
Та Сива Флека на мјесту гдје је сједила Потпредсједница Владе Републике Српске, много је већег значаја од конкретног ретуша есдеесове слике са Потпредсејдницом.
Читав Есдеес је једна Сива Флека наше политичке историје и стварности.
Откако су отјерали Калинића, та странка не може да се профилише ни у једну нијансу изван Педесет Сивих. А толико боја у том CMYK стољњаку.
Мисија Босић епохално изјављује Распитаћу се.
У политици, ко се распитивао тај га је и поцуцлао, ко се распитивао, нигдје није пристао, ни на један воз није стигао, ни на један перон није изашао.
Да не кажем да мораш бити возовођа.
Дал се возовође распитују.  
Шта би било са Републиком Српском док се он распитује.