среда, 5. фебруар 2014.

2646.
НАБАВИ КЛИЧКА
РАДИ ДЕМОКРАТИЈЕ

Доћи ће и Украјина до моје филозофије. Подијелити све што се може подијелити.
Можда је то и циљ Запада. Вјероватно не постоји начин да се узме цијела Украјина. Али стварањем услова за грађански рат, подјела се може поспјешити. Мада би Запад желио цијелу Украјину. Што није никакво чудо јер та Геопроклетија, та ЕУ као стара, олињала и немоћна љубавница, и њен љубавник и макро истовремено, Нато Пакт, проводе све божије демократије, људска права и хомосексуализам, све гарнирано финансијама, само да би се дочепали Територије.
Украјински предсједник не дјелује увјерљиво и талентовано али је повлачењем неких потеза размекшао опозицију, у ствари, уличну анархију, пустио је у подручје живог пијеска и чешљане вуне па је Кличко, и булумента, остао без ослонца. Нуди им се Влада а они то не желе. Траже враћање пријашњег устава што је тешко изводиво. Устави постоје да се руше и замјењују новима а не да се враћају из мртвих.
Ствари ће бити јасније након Олимпијаде у Сочију. Дотад ће се толерисати и анархисти и хомосексуалци, и Кетрин и Америчка подршка.
Да Запад иде на грађански рат, било је јасно када је Кличко у једном тренутку узвикнуо да ће повести народ у напад.
Мирни протести су једно а анархија и рушење су друго.
Кличко ништа не зна о политици и политичким технологијама.
Стога ће проћи као и сви други. Осим Валенсе. Као Каспаров. Као Јулија.
Јер, разлика између Пољске и Украјине огромна је да би Кличко дошао на власт као Валенса тамо, у прошлом вијеку. Украјина је подијељено друштво а Пољска је једнонационална и листом задојена дугом мржњом према Русима.
Кличко је занимљив само као нова примјена старог рецепта Запада. Употријебити познату личност изван политике, Валенса је тако исфабрикован у Синдикату Солидарност, покренути масе и анархију, дати било коме власт а узети Територију.
Дабоме да ће у свему страдати Украјиници. И то плаћати деценијама.
И овдје се тражи Кличко. Не треба сумњати. Само, пошто смо ми мали, тражи се Мали Кличко. Кличкорис. У неким околинама, нашли су их.

Додуше, девалвација је општа појава. Некада су улогу Кличка обављали Туђман, Алија...