четвртак, 12. децембар 2013.

2527.
ГУКОТА
ВОЛУНТАРИЦА
 

То на есдеесовској варијанти босанског језика значи Вукота Говедарица. Народни Гуслар.
Лажов. Преведено на Српски Језик.
Јел гукно, јест слаго.
Народни Гуслар је након усвајања буџета у Народној скупштини изјавио пријатељским камерама и режимским медијима да су за буџет гласали посланици Есдепеа и Есдеа. Што би требало да значи да ми, васцијело пучанство, у себи треба да помислимо А, турци гласали за српски буџет. Гукота Гацкар то није смио да каже јер болује од Шимунићевог Шиндрома.
Међутим. Увидом у електронску кофу са подацима установљено је да ти Вукотини гласачи за српски буџет или нису били у сали или су били уздржани.
Обзиром на мрачну историју есдеесоваца у Народној скупштини то и није неко чудо. Читава плејада лажова прошла је кроз скупштинске клупе а у име Српске Демократске Странке.
Од шумара до говедара, нико за поштење нема дара.
Због такве технологије народног представљања у демократији, Есдеесовцима и треба директан пренос, изјаве у оној предсали скупштинској, па и сама Народна скупштина. Игор Радојичић укључи гријање, Зока Тегелтија пребаци лову, ресторанско особље га напоји и нахрани, херцеговачки народ за зебњом чека пад Режима. А Вукота лаже.
Он и његови, на том турском гласању за српски буџет, повадили микрофоне и напустили салу.
Тиме су, тријумфално, означили крај једне јалове есдеесовске скупштинске сезоне.
Есдеес, и цијела опозиција, мисле да се у Скупштини добијају избори. Зато тамо глуме поштењачине, износе бројке, даве, лажу, позирају, нарцисирају. А избори се добијају у народу.
Јер, Есдеес је у народној скупштини провео далеко највише сати и њеној историји. Чак и за говорницом и миркофоном. Када се помножи број посланика и број часова трајања засједања.
По томе би требало да је Есдеес побиједио и у неколико наредних избора.
А њих је стално бивало све мање и мање међу посланицима.