петак, 5. април 2013.

2038.
JVK

Ad hoc priopćiteljstvo u sastavu Misija OSCE u BiH, STJ, Predstavnica OSCE za  Slobodu Medija, KTJ, Delegacija EU, LJTJ, AmAmb i OHR, TTJ, izdalo je saopštenje Za Slobodu Raka. To je nama naša borba dala.
Saopštenje nisu objavile Nezavisne na prvih sedam stranica. Dalje nisam gledao. To govori o rejtingu Ad hoc Priopćiteljstva.
A u saopštenju se kaže, komunističkim jezikom:
·         Medijske Sloboe u BiH ostaju jedan od važnih prioriteta
·         Profesionalni, nezavisni i nepristrasni mediji su jedan od najvažnijih aspekata uspješnog demokratskog društva. Bljuc i alternativni nisu pomenuti.
·         Snažno podstičemo članove komisije. Peting, STJ.
·         Regulatorna uloga Raka je od ključne važnosti za nezavisnost i Slobodu Medija u BiH. A i šire.
Krv Ti Jebem, kako nam to prije ne reče.
Dakle, akteri sa spiska Ad hoc Priopćiteljstva samo su dio onih koji su u BiH doveli novinarstvo dotle da medijima spadne za uši. Usrali su, u oblasti medija, i šefa i stanicu. Kao i u ostalim oblastima. Cijelo bosanskohercegovačko medijstvo je pretvoreno u tehnologiju Mome Joksimovića. Neko će platiti da se objavi a neko će platiti da se ne objavi.
Bez obzira šta mislim o akterima Ad hoc priopćiteljstva, mislim da im je Ispodniženja da se zalažu za Rak i ovakve medije kakve su ih okarakterisali. Jer, ne samo da su ih takvim izlegli, nego se i dalje sakate, njima, i drugima, naočigled.
Pred njihovim očima čitavu deceniju traje Kemodijaliza medija.
JVK. Jebo Vas Kemo.