понедељак, 1. април 2013.

2032.
ESDEESOVA
VLADA IZA ŽIVICE
 

Esdees je održao skupštinu u Rodnom Gradu Predsjednika Bosića.
Kako to istorijski i epski zvuči.
Rođen u Brčkom. Ni Tamo Ni Vamo. Kako i vodi Esdees.
I povodom te sesije ostaje Damoklovo Pitanje. Da li je Esdees sposoban da preuzme vlast. Obzirom da nikad, u svojoj istoriji nije bio sposoban za to. A rezultati te nesposobnosti koštali su Srbe sve u Tripl.
Jedina svijetla tačka sadašnjeg Esdeesa je Stari Esdeesovac Drago Vuković. Čiji je laboratorijski nalaz o prisustvu sposobnih za vlast izrazito negativan. Nema infekcije.
A jedini argument poslije kojeg ne treba tražiti druge dokaze jeste Aleksis Milojević, samozvani ekspert za privredu i ekonomiju, kao što sam i ja specijalist za dresiranje anakondi i pitona, koji je ponovo otkrio suštinu Bivšeg Esdeesa koja kuca na vrata i sadašnjem. Dodika treba srušiti do Nove godine, Srpska Jesen, STJ, jer će prodati prirodnu geografiju, uzeti dvije milijarde i kupiti izbore.
Tipična Esdeesova tehnologija zbog koje je i propao. Kad su počeli da kupuju izbore otišli su sa političke scene. Umjesto da su se transformisali u političku stranku i izgradili stranačku organizaciju od dobrih domaćina na koje su tipovali.
Da i sada ne znaju ništa jasno je iz punktova njihove lokalne vlasti. U Višegradu. U Gradišci. U gdjegod su.
Vlast je jedan od rijetkih zanata koji ne izumire. Ali se, zato, najteže uči. Nikad ne znaš da li tije potrebna veća pamet ili muda. I u toj dilemi lipšeš a da je se nikad ne domogneš.
Sadašnji Esdees još uvijek nije politička stranka. Bela Knjiga je kao i Bela Lađa onog Šojića. Vlada U Sjeni je kao i Vlada Iza Živice. Politička stranka u opoziciji mora da ima sve ključne stavove o svim krucijalnim političkim pitanjima, u koje ne spada rušenje vlasti. I mora te stavove ponavljati godinama. Jer, birači ne leže na leđima, ne češkaju se po pupku i ne razmišljaju o tome šta li Esdees misli, npr, o ovom ili onome.
Nije stranka ni po tome što je to regionalni konglomerat self mejd lidera. O tome sam već pisao. Šarović. Obren. Mićo. Svako ima svog Miću. Kovač. Stoji stalno iza Bosića, ko Kosorka iza Sanadera, nebudipriminito. Dete Ogi.
U takvoj konstelaciji snošaja, Bosić mora da vodio računa o regionima, skoro kao Silajdžić u ustavnim promjenama. A o stranci i vlasti. Ko te pita.