среда, 30. јануар 2013.

1947.
UMJESTO PETOKRAKE
NOVA IDEOLOGIJA JE
DVOKRAKA
 

Kako su bila sretna vremena kad su muškarci bili u braku i pedeset godina a nikada svoju ženu nisu vidjeli golu. Ta neodoljiva privlačnost mraka, slamarice i ulaska u nepoznato. A ispred nepoznatog, runo sa brabonjcima, u vidu jake četničke šubare pojačene sa komadima gunja sa mrkog međeda. Pa, ako ga baja nema ušiljenog, može samo da kevće kao pseto oko mesare. Nije bilo vijagre, dijagre, nijagre, šišanja, friziranja, depiliranja.
Na društvenom i ideološkom planu takođe su bila sretna vremena. Dok je u komunizmu na snazi bila apsolutna zabrana Štampanja One Stvari, dotle je u Americi na snazi bila štoperica koja je mjerila trajanje filmskog poljupca.
A onda je došao kraj ideologija.
Neoliberalizam je preplavio svijet. Dok se seks obavljao u mraku i pare su se brojile nasamo. Kad su pare počele da se broje, otimaju, javno, i seks je postao očigledan.
Tako je i Dačić postao vidjelica. Vidio je pred svima ono što moji i njegovi roditelji nisu vidjeli ni tokom mrkle noći.
Beogradski kretenoidi objašnjavaju da je raskoračivanje jedne obične polovnjače pred Dačićem, izvedeno sa ciljem da se vidi kako će reagovati predsjednik vlade. Jest ti cilj, u 3LPM.
Ja, ipak, mislim da tu nije problem ni predsjednik vlade, ni Dačić. Problem je televizija. Televizija kao stanje svijesti i kao stanje društva. Jer, međunožje bivše manekenke potpuno je logičan slijed događahja. To nije nikakva skrivena kamera i nemoguća misija. Ako se Severina može pojaviti u TV Dnevniku, može i bilo koji pičić u emisiji sa predsjednikom vlade.
Ono što je zaista bitno jeste pitanje da li je Dačić tu gostovao kao ministar Unutrašnjih Poslova ili kao ministar Spoljnih Poslova. I bitna je ta služba za odnose. Ali sa Javnošću. Da li neko treba da zna kome Premijer ide u emisiju. Da li je moguća situacija Kako su mu podvalili piče, sutra će mu podvaliti keče.
A televizija. Junaci iz banjalučkog košarkaškog kluba predlažu da se legalizuje prostitucija.
Mi, drugarice i drugovi, moramo poći korak dalje. Legalizovati televiziju kao prostotuciju. I još dalje. Legalizovati medije kao prostituciju. A poštene novinare, koji silom prilika moraju da rade u tim medijima, zaštititi barem kao Ostale.
Toman mi je, kad sam počeo raditi na Televiziji, rekao Vodi računa o tome da su Pička, Lubenica i Televzija sirotinjska zabava.
Izgleda da su sada ostale samo dvije stvari. Pošto su se prva i treća ujedinile. Neprijateljsko preuzimanje, STJ.