среда, 21. јул 2010.

FAŠISTA VASIĆ O ŽELJKU KOMŠIĆU:
Brdskoplaninski političar koji ne može privući ni Sandžaklije, ni ribare, ni Bošnjake
Srijeda 21.07.2010. DEPO PORTAL
Izjava Komšića da podržava suverenitet Srbije,ali bez Kosova,dio je folklora brdskoplaninskog političara,koji u nemogućnosti da na bilo kakav bolji način ošteti susjednu zemlju,nastoji da napravi štetu pominjući južnu srpsku pokrajinu,rekao je Rajko Vasić, izvršni sekretar SNSD.

Vasić je to izjavio nakon što je ambasadoru BiH u Srbiji, Boriši Arnautu, u ponedjeljak u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije usmeno izražen protest zbog skandalozne izjave hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Vasić, međutim, kaže da je Srbija, izražavajući protestnu notu, reagovala u duhu mirne slovenske zemlje, iako je trebalo da ambasadora BiH u toj zemlji proglasi personom non grata.

"Idite malo i presaberite se. Tako je trebalo da glasi poruka Srbije", mišljenja je Vasić, koji navodi da je Srbija ipak odlučila da pokaže diplomatske manire tipične za tu zemlju. Naglasio je da Srbija mora primijeniti diplomatske alatke, jer u međunarodnim odnosima to ima implikacije.

"Srbija je fina i uljudna, pa je reakcija svedena na minimum. To, nažalost, neće pomoći takvim kakav je Komšić, jer ima i gorih od njega, ali su umotani u celofan, ne želeći da istrče pred rudu", kaže Vasić.

Izvršni sekretar SNSD ocjenjuje da se Komšić pokazuje kao neartikulisani politički službenik, naročito za poziciju poput člana Predsjedništva BiH, i rekao da je njegovo ponašanje u cijelom mandatu primjerenije portparolu lokalne političke partije.

"Komšić je to izjavio iz svog neartikulisanog političkog bića. On nema na šta drugo računati osim na biračko tijelo SDP, jer kao politička ličnost on ne može privući nikakav sloj ljudi, ni Sandžaklije, ni ribare, ni Bošnjake", istakao je Vasić.

Prema Vasićevoj ocjeni, gest Komšića motivisan je čistom mržnjom prema Srbiji, što objašnjava njegova zlurada izjava, koja najbolje oslikava primitivno balkansko ponašanje po sistemu da komšiji crkne krava.