недеља, 1. фебруар 2009.

KOGA OKUPLJA SDS
Vođa cijelog samodesetkovanog i brčanskog Esdeesa, Stranke za Bosansku Fiskalizaciju, Bosić, izdao je istorijski proglas kojim želi okupiti opozicione male i nebitne stranke, nevladine intelektualce i nevladine organizacije, kako bi spriječio „katastrofične“ posljedice banjalučkog dogovora Dodika, Tihića i Čovića.
Esdees je masonska loža za stvaranje panike kod srpskog naroda. Njihov politički angažman je uvijek kasnio za važnim političkim i sudbinskim trendovima, po srpski narod, na ovom području. Tako su došli u situaciju da sa zakašnjenjem reaguju na vezivanje zastava hadeze-esdea, da zakasne u civilnoj i vlastnoj podršci Vojsci Republike Srpske koju će, kasnije, proglasiti unutrašnjim neprijateljem broj 1, da zakasne za pregovaračkim muljažama Slobodana Mire Miloševića i međunarodnih multimuljaroša. To ju značilo da nemaju nikakav koncept za odbranu interesa srpskog naroda i za sporazum sa ostalim krvožednim vođstvima druga dva naroda, osim da na koljenima čine ono Slobodanu Mirinom Julovom i da se bave kriminalom (Alo, Ljiljo, jesu stigle sve pare. Nisu Radovane, fali petnest iljada. Ja sam uzo da se kartam).
Sada bi Bosić da pokaže da Esdees ima koncept.
Lider koji ne razumije da Hrvatima treba dati federalnu jedinicu, da Bošnjacima treba dati federalnu jedinu, kako bi se ojačala pozicija Republike Srpske i njeno željno ukidanje sa Miljacke uslovilo i ukidanjem političko-teritorijalne imovine Hrvata i Bošnjaka, ne razumije ništa dalje od nosa do Brčkog. Kao i njegov zastarjeli junoša Tadić koji postavlja jednako istorijski besmisleno pitanje: zašto mi Hrvatima treći put pravimo državu? Normalno je da se baš on to pita jer su on i njegova stranka Vojvode od Haga tako uspješno pravili srpsku državu da je sve otišlo u pepeo, vjetar i sram. Ima bolja srpska dvoriječ za to.
Kredibilitet Bosića da okupi zabrinutu bulumentu jednak je kredibilitetu Mihajljice da bude ministar vjera.
On time želi postići dvije stvari. Jedna je da prikupi mogućnost da se organizuju razni masovni protesti, zahtjevi, mitinzi, šetnje i parade kako bi se nekoga ubijedilo da je javnost protiv vlasti. A Esdees jaše na bijelom konju, na čelu kolone.
Druga je pokušaj da se Bosić ustoliči kao vođa i Pijemont Opozicije. Stanje na opozicionoj sceni se usložnjava, što bi rekli komunisti. DPČ, demokratski pokret čavić, PDP, SRSMM, srpska radikalna stranka Mihajla Mihajljice, Napoleona iz Novoga Grada... počinje borba za prvoga.
Znajući kakva je narciosoidno-sujetna i voždoumišljena hemija među njima, od te ljubavi nema ništa. Bosić čini uzaludan posao. Svi koje sam pomenuo misle da je on blijeda tužna slika prašnjavog političkog albuma.
Da bi se neko legitimirao kao opozicija, mora imati granitni program sa odgovorom na sva pitanja pa i na ona koja može politički postaviti onaj koji sada uči slovo g, gandijevsku strpljivost, odsustvo gena za kurvanje i podaništvo i sitnicu: razumijevanje političke aritmetike.
Ništa od toga Bosić i Esdees nemaju. Kao ni druge opozicione stranke i protuve. Stranka za Bosansku Fiskalizaciju, Esdees, udžbenički je primjer kako upropastiti političku poziciju. I svoju, i biračku, i narodnu.