понедељак, 19. децембар 2016.

ЗАШТО ЈЕ
КАТОЛИЧКА ЦРКВА
У БиХ УВИЈЕК
УЗ САРАЈЕВО
И ИСЛАМСКИ
УНИТАРИЗАМ

Ако изузмем оне Фратре Зетре, кућне љубимце Ахднаме, вјечно робље Сарај Ћаршије, који су, у најбољој верзији Комунистичке Пропаганде, сљедбеници исламског унитаризма и поробљавања БиХ, поробљавања Срба и Хрвата, и који своју присарајску удобност плаћају деценијском јавном подршком малом неоотоманском злу на Миљацки, а један од таквих агиланата је некидан изјавио да би Трећи Ентитет био учвршћивање етничког чишћења, ако, дакле, изузмем их као некога ко је без политичке памети и националног разума, ствар са Фрањом Комарицом, бискупом бањалучким стоји озбиљније.
Чак и ако узмем у обзир да је он љут на неку Политику која га није уобзирила, да мисли да је у својој националној слагалици запостављен и да је насисан од неког страног фактора, опет је његова јавна дјелатност неуклопљива, зачуђујућа и нереална.
Поводом овог Божића је изјавио да је у БиХ Неправедан Мир и да је Жртва кажњавана а Злочинац награђиван.
Жртва су, дабоме, Хрвати, и мислимани, а Злочинац су Срби.
Говорио је о томе да је Неправда у БиХ зацементирана. Да даља подјела у БиХ не доводи до среће у БиХ.
● Фрањи Добром Бањалучком могу да поручим да се мало обавијести о пројекту Шаховница На Дрини.
● Могу да га замолим да ратне команданте, ако их има живих и поштених међу Хрватима, упита колико су, у Рату, сарађивали са Злочинцима, и у чију корист.
● Могу да му скренем пажњу да су Срби, и Српска, као њихово најновије национално паковање, овдје најмање откад и Хрвати. И да на својој земљи не можеш бити Злочинац према Туђину ни кад крв газиш до кољена.
● Могу да му кажем да Награђивање Злочинца разумијем као захтјев за Кажњавањем а то значи нестанком Срба из БиХ.
Све побројано, и грђе, Фрањо Комарица, изрекао је и уназад неколико година.
Унаточ тому да разуијем да он нема политичко образовање и да многе ствари не разумије, а све коментарише, пресуђује и сијече, могу да му поручим једноставан наук.

У сљедећем Рату, неће ти црква остат.