недеља, 18. децембар 2016.

ОПШТА ЈЕ ПАНИКА
ЗАХВАТИЛА
БАКИРОВУ БОСНУ
-      ХДЗ И СНСД КУПИЛИ БАГЕР

Зауставите Рушитеље Државе. Прекините деструкцију БиХ. Додика и Човића неко мора да заустави.
Нема који се шљам није дигао у одбрани Босне. Рамиз Салкић тражи друкчију поставку Уставног Суда Српске. Нисам хтио да читам. Сигурно тражи да унутра буде 17 бошњака, 18 странаца и по један Србин и Хрват.
Очекујем реакције великих играча. Америчка Амбасада се још не оглашава.
СНСД и ХДЗ су се састали и договорили да ће заједно предложити Закон о Уставном Суду БиХ. То подразумијева многе промјене а суштинске су елиминација Странаца Усранаца. Као Пете колоне која увијек сарађује са Бошњацима. Судије Бјелогардејци. Судије Колаборционисти. Судије које слушају Једну Амбасаду.
Неколико ствари је значајно.
● Српско-хрватска промјена Уставног Суда не може проћи. Али шаље сигнале о томе да Сарај, Босна, Бабини Судови и Муслиманска Држава немају подршку највећег дијела БиХ.
И може служити за игру затезања конопца, све до 2018е.
● Овим аранжманом СНСД и ХДЗ разголићена је сва смјешноћа Владајуће Коалиције на ниову БиХ. Јер то и није коалиција. ХДЗ је само ушао у мозаик власти и узео оно што припада Хрватима. А Бакир Бег је привео своје измећаре из Савеза За Промјене и дао им да понекад сједе око сећије.
Владајућа Коалиција практично не постоји. Јер ту је још и одлазак Четири Младића с Требевића.
Чиме постаје јасно да БиХ власт не могу да буду странке, странчице, накурњачке коалиције и амбасадни аранжмани.
БиХ Власт могу да буду само Срби Хрвати Муслимани. Тројна Национална Комбинација. Троравноправна и ротациона.
● Једнократни аранжман СНСД ХДЗ, иако је дио дуготрајније и шире сарадње, на чистину тјера, и огољава, Бакира, и Чадор који је још остао око њега. Али, огољава и СДС, који је највећи будалаш у пројекту Савез За Промјене.
Бакир и Остатак СДА, не знају коме више да се обрате за помоћ и за стабилизацију. Јер ће се СББ, коликод могне, држати даље од те мрачњачке источњачке отоманске арапске политике Бакир Чадора.
СДС не зна да ли да остане у Сарајеву или да иде кући. Проблем је што не зна гдје му је кућа и што је, вјероватно, и нема.
Сваки дан остајања у Сарајеву за њих је десет лопата из раке.
Већ сада више нико њих не узима озбиљно.
Смијешно је слушати њихове изјаве о томе да Стране Судије треба да оду.
● СДА и СДС не могу очекивати помоћ ни од Европе. Оне која је помогла ХДЗ у Хрватској. И то неколико пута, у веома тешкој операцији.
Јер. Босна. Бакирова Босна. Па ни БиХ, суштински не занимају Европу. Њихов крајњи циљ овдје је срушити јаку власт у Српској и Српску потчинити Сарајеву, или је укинути, како би се елимисала Русија.
Биће занимљиво гледати вапаје, спашавања, хаотичне потезе СДА и СДС. Биће занимљиво пратити покушаје да се формира нека друга политичка странка Мостовске провенијенције. комбинација од других, осим СББ и оних одметника о протјерника из СДА.
Биће занимљиво гледати дуго мучење СДС-а до 2018е.