четвртак, 9. јун 2016.

ШТА ЋЕ БАКИР
НА ВЛАШКОЈ
ТЕЛЕВИЗИЈИ,
ПЕКСИЈАНУ
ЈЕДНОМ

По оном отоманском лицу, којег није имао Бабо Алија, баш у тој мјери стајлингованог, види се шта Бакир Изетбеговић мисли о Србима. Мисли у категоријама Сиротиње Раје коју Режим овдје изгладњује и трхбушчићи.ба ће, само полахко, учинити да Србчад дођу памети и прашњавим сокаком сваки до бега свога, за кору крува.
Политички је, тахкође, јасно и прејасно шта мисли. Његова странка, Странка Демократске Чадоракције, против је Дејтонског споразума, против је Републике Срске, против је Српског Народа. Јер програмски има опредјељење за БиХ без ентитета.
Осим тога, не морам да гледам Бакир Чадорлију, и слушам, довољно је да чујем Савез За Промјене и Младена Пробосића.
Шта мисли Бакир Чадорлија Аишире.
Од двадесет исламских бораца, које се зове терористима, а које Независне Новине детаљније представљају, као људе који су или су били пријетња Балкану, скоро сви имају држављанство БиХ а рођени су највише у БиХ и понеко у Албанији, Словенији итд. Само један је рођен у Добоју, на подручју Републике Српске. Али је живио у Тешњу.
То говори о томе како Сарајево мијења муслимане.
А како муслимани у Спској друкчије гледају на свијет.
Јер и једни и други су исти људи, из истог гнијзда, исте Југославије.
Ко је промијенио муслимане Федерације.
Тета Виолета и Комшић. Да ли.
Бакир Изетбеговић не треба да се излаже на екрану Радио Телевизије Републике Српске. Јер.
► То неће допринијети демократизацији мјеста РТРС у медијском простору. То је мрља у каријери. Као и Сјеберина Пјебачица у Дневнику.
► То је домета Политичког Фола Независних Новина.
► То неће промијенити однос Бакир Чадорлије и његовог Политичког Круга, према Републици Српској. Јер ће његови у Српској, Сазап, и даље да се залажу за Принудну Управу над Српском Државном Телевизијом. Што је мало умивенији јехзик Бакира Изетбеговића и Сарајбакира уопште.
► То је слабост Републике Српске. Јер то Сарај Бакир Чадор, Амамб и Шаптачи Унитаристима тако тумаче. А тако тумаче и свемудри Српски Бирачи. Као што је слабост Савеза За Промјене нападни колаборационизам и клањање пред Политичким Сарајевом.
Можда то они, Сазап, виде као своје европејство. Данас Пандица изјављује да је битно да је откочен европски пут. Отприлике, јебеш попис. Да, баш. Мени је њена прабаба стално говорила, Сине Рајко, само да откоче европски пут.
Европски Пут је пут Нато Пакт Ропства.
Можда Сазап то види као своју демократску ширину, толико битну разлику у односу на Мрског Режимског Додика. Али. Српски Бирачи и њихови Прбосанци На Миљацки, то виде као слабост.
Одавно је у Босни Сокаку Мржње свака сусретљивост знак за дозволу да те нагузим. Иначе, ако нећеш и ако сам у моћи, главу ћу да ти одрубим.
Тамо гдје се нације и вјере боре за отимање територија, земље, а то је у случају муслимана БиХ, према Србима, одвјековно, тамо нема сусретљивости, демократије, еуропејства, колаборационизма, савезништва, ширине.
Тамо су Подјеле једине вратнице, прозори и путеви.
Подјела је наша Звијезда Сјеверњача.

А, како видим, ни његови нешто не њуше то гостовање. Нико не преноси мудре чадорске ријечи Бакира Изетбеговића. Изегленисане на РТРС.
Шта ће, дакле, Бакир Чадорлија код Влаха.
Осим, ако то није прихлика да се мало загладе и да нас заварају. Опет.