уторак, 7. јун 2016.

НЕКОМПЕТЕНТНОСТ
ЈЕ ПОСВЕ ДОВОЉНА
ЗА ИЗДАЈУ

Ако ти Рафи Грегоријан дође у званичну, краћу и пријатељску посјету, непритељ ти је, с леђа, већ дубоко зашао. Га завукао.
Тако је Највећа Српска Несрећа у Сарају, Драган Мектић, министар, у Савјету Министара, безбједности, сигурности и највљивања хапшења највећих политичких риба, јуче примио Грегоријана.
Злочинац се враћа на мјесто злочина.
Том приликом је изјавио, Мектић, да ће Савјет министара донијети Одлуку о координацији и надлежностима цијелог насада безбједоносних и полицијских агенција у БиХ.
Човјек чије је темељно образовање ШУП, Школа ученика у привреди, не мора да зна да се та област реглише законима. Али би било пожељно. А ако не зна, не треба да прича о томе. Док се не распита како се доносе Закони. И док му неко не каже да је СМ помоћни орган Предсједништва, како је уређено у Дејтонском Мировном Споразуму. А не како то схвата и практикује Бакир Чадор Унитарија.
А он, Мектић, и остали Пробосански Срби, томе дају велики допринос својим уживљавањем и позицију, важност и сарај ћаршијско тетошење.
Данас је Мектић појаснио. СТЈ.
Нема говора о Реформи Полиције. СТЈЖ.
Ми ћемо донијети једну одлуку којом ћемо формирати координационо тијело које ће координисати бробу против тероризма и терористичку превенцију. СТЈЖК.
То је, неоспорно:
► Ново тијело на нивоу БиХ. А сачињавали би га министар у СМ, главни тужилац БиХ, ентиттески министри и директори ентитетскох полиција.
► Установљење нове надлежности Сарајева.
► Изванинституционална Унитаризација. Нешто као присилно окупљање лидера политичких странака који треба да пристану на Уставне Промјене.
Мектић, дакле, не схвата шта Грегоријан хоће од њега. Хоће, дајући му лажну важност својим доласком, да преко њега ради оно што треба да ради Полиција Републике Српске.

Та општа Мектићева некомпетентност, као и Шаровићева и Црнаткова, довољна је за двије, по Републику Српску, катастрофалне тенденције, Издају и Унитаризацију.