петак, 27. мај 2016.

ЛОВЦИ
ШУКАЛОВЦИ
ЈЕЗДЕ
НА
ЛОКАЛНЕ СКУПШТИНЕ

Три су недостижне политичке глупости досадашњих избора у Републици Српској.
► Губитак избора од стране Добросава Ћука у Требињу. ► Компензационо позиционирање Адама Шукала на листи Демократског Народног Савеза.
► Некандиодвање Младена Босића на Предсједничким Изборима у Српској. Гдје би надмоћно побиједио.
Али пошто иду Локални избори, иде и много, небројено много, малих, ситних, задивљујућих, глупости.
ЦИК БиХ каже да се за локалне изборе пријавило Сто Субјеката. То су, дакле, Странке, Покрети и Независни.
Девет је независних кандидата за челнике општина и 280 независних кандидата за одборнике. Од тога је у Републици Српској 100.
Откуда толики број Субјеката:
► Изборни Бизнис. Систем Бирачких Одбора, Посматрача и анархијска организација избора од стране ЦИК, погодују бизнису у коме се куповином Бирачких Одбора купују гласови, односно мјеста у локалним скупштинама. Аишире. То се лако уочи. Онај ко није прошао за Начелника Општине, прошао је за Народног Посланика. Или, једна небитно небитна странка, прошли пут, добила је у Кнежеву три одборника/це.
► Зарада продајом мјеста у Бирачким Одборима. Генијални ЦИК расподијели та мјеста као да је БиХ сва божија мултетничка. Као да у свакој Пизди Матерној има једнак број чланова свих странака које постоје. Велике Странке, онда размјењују та мјеста. Шта ће ХДЗ БиХ у Фочи, говорим крајње уопштено.
То су видјели мали, ситни, лопови и мешетари, политички отпад и талог и онда су кренули у приручно формирање Странака и Покрета, за једнократно учешће на изборима. Потом мјеста у Бирачкм Одборима, која добију, и која су им непотребна јер не мисле озбиљно а и да мисле, непотребна су им јер надилазе њихову снагу и територијалност, продају великим странкама за неку добру лову.
Та мјеста у БО купују странке али аранжмане праве њихови локални лопови. Који их, онда, ако страначка организација није развијена и синхронизована, даље препродају.
► Странци Усранци и Општи Дерегулатори. Њима одговара што разнороднија локална скупштина јер се тиме смањује снага великих, републичких странака и јер се тиме ограничава законска, легална, моћ начелника општине. То доприноси општој нестабилности. А Општа Нестабилност је мајка даље и нове Дерегулације.
Који је начин борбе против овакве најезде Изборних Ликова 260 без једне нуле:
► Драстично пооштравање потписног, цензусног и финансијског улаза у изборни процес и регистар.
► Беспријекорна организација великих странака, ажурна и функционална база чланова и гласова, перманентни изборни активизам током цијелог међуизборног времена.
► Чланови Бирачких Одбора и Посматрачи, испред Великих Политичких Странака, беспријекорни у оданости, понашању и поштењу, провјерени до Деветог Кољена уназад.

► Лепеза одборничких кандидата ВПС треба да одгвара територији општине, структури занимања и структури становништва као и старосној структури. Што значи да треба да буду кандидовани из мјесних организација, само из мјесних организација и ни у ком случају изван мјесних организација.