четвртак, 9. јул 2015.

РЕФОРМСКА
АГЕНДА.
НИ НАПОЈ.
СПЉАЧИНЕ.

Како неко, некидан, у Србији, рече поводом једне друге теме.
Људи на Балкану су, током историје, научили да их лажу вјешти и вишелични, мало је бити дволичан током толико вијекова, владари и конкретни властари.
Сада смо, на жалост, спали КЗШ. Курцу За Уши.
Сад нам лажу обични будалаши.
Извјесни Фергусон, дипломата у Сарајеву, уз моју искрену сућут, рекао је овако Ако се сви фокусирају на садржај реформи и њихову имплементацију, онда ће се Механизам Координације сам по себи ријешити.
Тај Механизам Координације је подручје новог унутрашњег међунационалног подјармљивања и покоравања. Односно, покушај Сарајева да унитаризује БиХ у односима са нечим што нема ни у магли ни међу гускама, са ЕУ на приступном путу.
Другим колосијеком, пак, јуриша ЕУ, Финансијерски Територијалисти, који су написали небулозни папир назван Реформска Агенда.
У њему се помињу нова радна мјеста, социјални програми, стабилизација фондова и сличне опозиционе јевтине флоскуле, како би се прикрио двоструки циљ ЕУ и ФТ.
Један је Потпуно стављање под шапу здраве економије, оног што је још остало.
Други је слабљење власти на свм нивоима у БиХ. Што се треба провести смањеним утицајем на јавна предузећа, приватизацијом, што је друго име за продају странцима, и реструктурисањем здравства, пензионог система и слично.
Власти би се додатно искључиле из управљања НДД Сфером, Нација Држава, Друштво, помоћу лабилних социјалних односа. Јер, мале плате, ограничена суме на радна мјеста, штедња, лоша здравствена заштита, несигурне пензије... доводиће до перманентног незадовољства у друштву.
Тиме се поништава и воља бирача. Јер онај ко је изабран онемогућен је да влада и да одговара.
А тиме се поништава и важност политичке артикулације, односно Страначког Система и појединих странака.
Умјесто СДА, ХДЗ, СНСД, СДС, од којих прве три, као зло, помиње одлазећи будалаш из Ам Амб, на сцену ступају нове Политичке Странке. ММФ. ЕК. WB.
То је она злогласна Тројка која уништава Грчку. И Друге земље, само мање видљиво.
Реформска Агенда је пуна фраза о томе како ће ова влада или она влада затражити помоћ од Свјетске Банке, која ће у сарадњи са ММФ ово и оно, која ће подносити извјештаје представнику Европске Комисије у Сарајеву...
А када се погледа суштински приступ који је смјештен у одјељак 8. Јавне финансије, опорезивање и фискална одрживост, видљива је елементарна глупост која се сервира кроз бирократизоване синтагме крајње самоуправне, кардељијанске провенијенције.
Па се у истом, том првом пасусу одјељка 8, каже:
·        Фискална консолидација ће бити проведена смањивањем јавне потрошње те повећањем јавних прихода.
·        Постоји јасна потреба за смањењм владиног сектора у економији и знатног смањења порезног оперећења на рад и инвестиције.
Како повећати јавне приходе а смањити порезе.
Други одјељци су још хаотичнији, економски декоординисани и политички увијени до те мјере да је депласирано о њима расправљати. Довољно је рећи да за реформе фондова, да функционишу тако да нису брига власника економије, захтијевају огромна финансијска средства којих нема. Али се могу зајмити код ММФ и Свјетске Банке.
Главни циљ је да се у БиХ у власт уведе Злогласна Тројка и то је онда крај цијелог политичког система и економског миљеа.
Онда ће БиХ бити Земља хиљаду малих вучића. Оних који ће се клањати и сваког дана нешто историјски учинити за Брисел и З&ФТ.
Реформска Агенда се још усаглашава.
То је смијешна процесија у којој је главна алатка да се Федерација и Република Српска помену на што више мјеста, како би се замазале очи Српској и Србима на тему Није то Унитаризација.
Народна Скупштина Републике Српске мора, уз помоћ економске јавности, па и академске, расправити ову Ахднаму савремене Бриселске Империје. И одбити је.
Јер она је директно уништење Републике Српске. На дуги рок. Пошто се Охаер и Сарајевске Амбасаде нису најбоље показале.

И других у БиХ. Али они ме мање занимају.