недеља, 17. мај 2015.

ЧИЧА ДРАЖА,
БЛАЈБУРГ,
СРЕБРЕНИЦА...
ЗНАК НЕДОСТАТКА
ИДЕНТИТЕТА

Уопште ме не занима која је предсједничка пишуља ишла у Блајбург, у Аустрији, да одаје почаст онима који су тамо стријељани. Нити да ли је ишла у Јасеновац. Ни ко је од њих ишао и по којој церемонији. Као што ме не занима Рехабилитација Драже Михаиловића, четничког ђенерала и команданта неке српске војске. Овдје има толико личности које треба рехабилитовати, да се тај посао не може завршити ни до поновног рођења Исуса.
Занима ме само опстанак Републике Српске и Српског Народа Овдје. А ни један од тих догађаја, а ни други, неће томе помоћи.
Може само одмоћи. Најмамње у томе што бављење другима слаби бављење собом.
Појава је, међутим, занимљива.
Сви су се овдје, на великој Братској Радној Акцију СФРЈ 91, трудили да помогну Збигњеву да се сруши властита Држава, властити Матични Уред, властита Нација (барем по америчким мјерилима Нације), властити, заједнички Идентитет.
Не размишљајући да се све те одреднице морају нечим замијенити.
Србија. Нпр. Није размишљала, не да ли ће изгубити битку за све Србе и да ли ће они најебати, него да ли има Државу. Или барем реалну представу о њој. Данас крваво трпи ту чињеницу.
Хрватска. Нпр. Није размишљала даље од чињенице да ће Данке Дојчланд дати Државу. А шта ћемо за остало.
БиХ. Нпр. Није размишљала, добро, знам да није имала чим, о томе шта значи Алијина Жртва Мира. Како након тога створити Државу. Како видимо, никако.
Поред тога што БиХ има проблем што нема Државу, има тај проблем, у разним размјерима, и Косово, које је стигло до нивоа Репубљик Стил, Црна Гора, Македонија, и БиХ, а и скоро сви на цвијетњаку бивше СФРЈ, има проблем са Идентититетом.
Без Идентитета, НДД Сфера нема једно од битних везивних ткива које је важно за опстанак. А погодно за поданак.
Сви су срушили Идентитет који их је везивао или им је помагао, не само у бивствовању са другима него и унутар себе.
Тај идентитет је био партизански, комунистички, социјалистички, самоуправни, какогод га декларисали, али је, у суштини био Антифашистички Љевичарски.
Хрватска, која је увијек била лабава партизанска географија, којој је опроштен најчистији геноцидни нацизам, прва је срушила тај заједнички идентитет.
И нашла се у великом проблему.
Другог Идентитета нема. Нити се он може створити преко ноћи. Преко деценија. Зато се срало о Тисућљетним тежњама.
Због тога сада, већ двије деценије, главиња по идентитима Блајбурга и сличних историјских буњишта.
Због тога БиХ, Сарајевски Бошњачки Круг, од Сребренице прави и више него што је Блајбург. Прави Геноцид. Као стожину Бошњачког Идентитета.
А ради се, у стари, о великој сличности Блајбурга и Сребренице.
Чича Дража и његове кости, за бауљајућу Србију, богомдан је за ћерпићање на Идентитету.
Србија има и проблем даљег уништавања Идентитета. Косово и слично.
Па је Чича Дража само једна сличица у Идентитету. А цијели албум стоји отворен.
Дабоме. Да ни Чича Дража, ни Блајбург, ни Сребреница, неће помоћи.
А како Балкан Гори, неће бити мирног времена за дуготрајну градњу Идентитета Срба, Хрвата и Муслимана.
Збигњев управо то и жели.
Земље и Државе најлакше се потчине Финансијерском Територијализму, што укључује и укључење у рат против Русије, кад затреба, ако им уништиш све па и Идентитет.  
Жели НДД без Идентитета.
Збгигњев великодушно каже Америчка Нација. Али не каже да то не значи и Амерички Идентитет. Јер. Постоји само Доларски Идентитет.
Због свега, не треба се политички жестити на Блајбург, Сребреницу, Ђенерала. То су само тужни трагови Нација добро залуталих у Историји и Садашњости.