четвртак, 2. април 2015.

3666.
СУДБИНА СРБИЈЕ
У РУКАМА
ЗБИГЊЕВА,
НАКУПЦА
СИТНОМ СТОКОМ

Збигњев је мој поп-арт симбол ААЗ, Америчког Агресивног Запада.
Накупац Ситном Стоком посебна је политичка технологија која траје деценијама а у којој се купују политичари, интелектуалци и јавносници уопште. То није класична куповим, Шуштећом Валутом. То је резервисано за изузетне капиталце. Куповина је и узимање душе, узимање традиције, културе, историје, вјере, колективтета, што се изводи кроз цијели спектар, у Србији дуго присутан и очигледан. Као и на другим просторима.
У случају Шешеља и његовог повратка у Хаг, могуће је анализирати спектраријум купљене Ситне Стоке по Србији. То је цијели један покрет, популизам, идеологија. ССС. Ситна Стока Србије. За најкрупнију, рачунам да је видљиво да је купљена. На овај или на онај начин.
Когод покуша реално погледати документарац Назад У Хаг, когод покуша погледати шта је са Србјом у том Влаку без возног реда, бива оптужен, проскрибован и маргинализован. Као, нпр, Чедомир Антић.
Та умјетност Збигњева, Америчког Агресивног Запада, да покупује све и да не мора да ради ништа јер се све само од себе ради, завређује дубљу социолошку, политичку и историографску анализу, на основу дужег периода.
Тродеценијско каламарење по Србији, мада се ту може додати још која година, скоро је дошло до финала.
Србија само што није испоручена ААЗ. Нато Пакту.
Када се то догоди, пијаца се затвара. Ситну стоку више неће нико откупљивати јер ће постојати прецизни механизми властог узгоја. Топле Леје, СТЈ.
Посљедњи отпор Србије стрмоглављивању у Нато Пакт јесте дилема, коју неки одржавају још на површини, а која се више одржава сама него туђом помоћи неких здравих и трезвених снага НДД Сфере Србије, дилема, дакле, о томе опредијелити се или се не опредијелити. Окренути се ка Русији или окренти гузицу Западу. Или остати Неутралан. Као Тито и Несврстани.
Србија не може да остане Неутрална. Србија не може да буде Мала Несврстаност.
Услови у свијету више нису такви. Није Тито створио Несврстаност већ су је створили услови Биполарног Свијета.
Збигњев и ААЗ траже да се Србија одмах опредијели. Не само за Нато већ Против Русије. То је погубно за Србе. Не само за Србијанце.
Република Српска је, у том случају, у тешкој ситуацији. Чекајући опредјељење. Што га буе дуже чекала, Сарајево ће, уз помоћ Колаборациониста За Промјене, радити свој посао. А када Србија уђе у Нато Пакт, Република Српска постаје катанац који ће се обити на силу.
Политика опредјељивања Србије, чиме Србија купује вријеме, или, у најбољем случају, чека да Парови и Пинкови умртве и омаме масовну свијест, у мјери да она одумре и атрофира, опасна је за Србију јер ће изазвати, и већ изазива, даље комадање Србије. Писао сам о томе некидан.
Није Барбикина Тетка Колинда грешком поменула Војводину ономад. Не униформише се Санџак узалуд.
Збигњев и ААЗ ће комадати Србију док се и посљедњи Шумадинац не попне на бријег, скине шајкачу, и каже Мртва Браћо Срби, Ја, Крстивоје, идем у Нато.
Бивши амерички амбасадор Вилијам Монтгомери, један од посљедњих из фине америчке амбасадорске господе, иначе су скоро сви дивљаци и кретеноиди попут Питера Галбрајта, некидан је, у београдској Политиици, одмах послије моје тезе о Дугом опредјељивању и потпуном комадању, дао интервју гдје је савјетовао Србију да се не опредјељује, да сачува своје везе са Русијом, да иде у ЕУ, да не прави галаму око тога у јавности, али да прекине сваку војну сарадњу са Русијом.
Другим ријечима. И Комадање и Нато.
Тај интервју старог доброг Монтгомерија треба студирати.
Он је учествовао у Напредњачењу Србије.
И његов посао није завршен. Војна парада за Путина и заједничке војне вјежбе му добро дођу за тај савјет Србији.
Не бих искључио да су и та парада и те вјежбе биле дио савјета Србији. Да би јој се, послије, могло да каже, и савјетује, Немојте то да радите.
Нато Пакт је ушао у Скупштину Србије.
Свар изгледа завршена.
На политичкој сцени нема снаге која може да се одупре трендовима.
Нема онога ко може да окупи јавност и каже Да Србија жели у ЕУ, на партнерским основама, а да ЕУ мора да отвори своја поглавља економске помоћи Србији, и да остаје у политичкој, историјској, економској и војној вези са Русијом. И Кином.
Нема. Јер је Куповина ССС обавила свој посао. Нема Опозиције. Напредњаке више није могуће трансформисати. Једном сте од навијача Партизана тражили да обуку дресове Звезде. Сад их не можете наговорити ни на Барсине.
Како се ССС, увијек Три С, Сумрак Савременог Свијета, над овдашњим просторима појављује као непогода са ноћном грмљавином без свјетлица и муња.